Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Eurotrust sælger Virus112 for 15 millioner

Den danske it- og tv-koncern Eurotrust, der er noteret på Nasdaq-børsen i New York, har solgt de sidste rester af sin internetvirksomhed, Virus112, for godt 15 millioner kroner. Køberen er Comendo, som udvikler og sælger sikkerhedssoftware.

Eurotrust fokuserer med salget af Virus112 til Comendo for godt 15 millioner kroner sin forretning på tv-produktion.

Computerworld kunne allerede i begyndelsen af september rapportere, at der var fremskredne forhandlinger mellem de to selskaber, og parterne er nu blevet enige om den endelige handel.

- Salget af Virus112 er det sidste skridt i vores planer om at sælge ud af vores internetrelaterede forretninger, og yderligere frigøre ressourcer for at fokusere på vores medieforretning, udtaler Aldo Petersen.

Flere muligheder for at vokse

Eurotrust vurderer, at der er flere muligheder, for at selskabet kan vokse i det europæiske marked for produktion af sport på tv.

Comendo betaler godt fire millioner kroner kontant.

Resten af salgssummen betales i form af en fem-årig konvertibel obligation med en årlig rente på seks procent. Den har Eurotrust en option på at konvertere til aktier i Comendo, hvis selskabet bliver børsnoteret.

Comendo overtager alle 22 medarbejdere Virus112, som fortsætter med at leje sig ind i faciliteter, der er ejet af Eurotrust.

Virus112 havde i 2003 en bruttoavance på 5,4 millioner kroner og et underskud på omkring 850.000 kroner. Comendo fik i sidste regnskabsår en bruttoavance på omkring fire millioner kroner, et overskud på 265.000 kroner og havde ni ansatte inden købet af Virus112.

Af andre internetrelaterede aktiviteter er Eurotrust Netvaulting og Eurotrust Secure Hosting tidligere solgt fra.

Eurotrust købte Virus112 i 2000, og betalte med egne aktier, der med kursen på købstidspunktet svarede til en pris på knap 20 millioner kroner.

Eurotrust-chefen Aldo Petersen og Comendos stifter Martin Sundahl har tidligere handlet virksomheder mellem hinanden.

For få år siden solgte Martin Sundahl webhotelvirksomheden Digiweb til Eurotrust, der er det eneste danske it-selskab noteret på Nasdaq.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere