Ugen i tech: Særlig tilbuds-Tesla bliver ikke til noget i 2021 / Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc / VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé

Ugen i tech: Særlig tilbuds-Tesla bliver ikke til noget i 2021 / Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc / VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé

Lige siden Tesla-chef Elon Musk offentliggjorde sin planer for sin kommende Model 3 elbil, har bilproducenten døjet med at levere en variant til de 35.000 dollar – et lovet prisskilt der var bidrog til at skabe stor interesse om modellen.

Der skulle gå flere år, fra den første model 3 blev leveret i sommeren 2017, til den første tilbudsmodel ’Standard Range’ til 35.000 amerikanske dollar, små 220.000 kroner, blev solgt mod udgangen af 2019.

Denne levede dog kun kortvarigt på markedet, før den blev afløst af en dyrere ’Standard Range Plus’, som dog kunne bestilles med særligt skrabet udstyr for igen at ramme prislejet under 35.000 dollar.

Muligheden for at få den særlige rabat, tilbydes dog ikke længere fra modelåret 2021, skriver netmediet Electrek, der noterer, at det dermed ikke er muligt at få den særlige prisvenlige model længere.

Herhjemme har tilbuds-Tesla varianten ikke været til at købe.

Billigste Model 3 i Danmark er en ’Standard Range Plus’, hvis debutpris er hævet fra introprisen på 369.900 kroner til 379.900 kroner i dag.

Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc
Asus er ude med en ny årgang af sin interessante mikro-pc bygget op omkring ChromeOS styresystemet.

Med Chromebox 4 forener selskabet 15 watts laptop-processorer med op til otte gigabyte ram og op til 256 gigabyte lagerplads til at afvikle det ikke synderligt krævende styresystem.

Det hele er klemt ned i et kabinet der måler blot 15 gange 15 centimeter og fire centimeter i højden. Med maskinen følger et VESA-monteringskit samt en strømforsyning.

Maskinen får en debutpris på 289 amerikanske dollar, godt 1.810 kroner før eventuelle afgifter, med en dual-core 10. generations Core i3 processor. Stærkeste konfiguration er udstyret med en Core i7-10510U quad-core processor.

VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé
Endnu en el-satsning fra tyske VW bliver indenfor det kommende år sendt ud på gaden. Ifølge motor-siden Motor1.com, bliver selskabets kommende SUV-satsning også sluppet løs i coupé-variant.

Modellen vil angiveligt hedde ID.5 og bygge ovenpå mellemklasse-SUV’en ID.4, piftet op med en synkende taglinje bagpå samt et mere aggressivt frontparti.

Mediet har allerede set den rygtede ID.5 model i aktion, hvor spinfotos afslører bilen trille omkring Nürburgring-racerbanen.

ID.5 vil dele platform med ID.4 og ID.3 hvorfor der kan forventes lignende motor og batteripakker. Modsat ID.4 vil coupé-SUV’en blive en europæisk eksklusivitet, noterer Automotive News Europe.

Den nye VW-elbil forventes at debutere en gang i 2021. Bevarer VW motoriseringerne fra de første ID.4 modeller herhjemme, kan der forventes op til 204 hestekræfter, 77 kWh batteri og 125 kW kvikopladning i de første ID.5 modeller.Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.