Migration til Windows 10 forsinket mange steder: Google forlænger Chrome på Windows 7 frem til 2022

Google vil fortsætte med at udsende sikkerhedsopdateringer til Chrome til Windows 7 frem til 2022 - og måske endda længere.

Google forlænger supporten til sin Chrome-browser til det aldrende Windows 7-styresystem fra Microsoft med yderligere et halvt år.

Forlængelsen kommer efter, at Google i januar meddelte, at selskabet ville udsende sikkerhedsopdateringer og lignende til Chrome til Windows 7 til juli 2021.

Den nye forlængelse betyder dermed, at Google vil sørge for, at Chrome til Windows 7 er sikker at anvende til og med 15. januar 2022.

Efter denne data er det fortsat uvist, hvordan Google stiller sig, når det gælder udsendelsen af sikkerhedsopdateringer til Chrome på det gamle Microsoft-system.

“Vi fortsætter med at evaluere forholdene for vores enterprise-kunder, og vil melde eventuelt kommende ændringer ud senere,” lyder det fra Google.

Forlængelsen skyldes ikke mindst corona-krisens effekt, lyder det fra Google.

Corona har nemlig betydet, at mange organisationer har slået bremserne i for ellers planlagte it-projekter - herunder migration til Windows 10.

Google peger på, at op mod 21 procent af organisationerne fortsat er i gang med at migrere til Windows 10.

“Med denne support-forlængelse kan alle virksomheder, der er i gang med at migrere til Windows 10, være sikre på, at de af deres brugere, der fortsat anvender Windows 7, fortsat vil nyde godt af høj sikkerhed Chrome,” lyder det fra Google.

Læs også:

Google udskyder dødsdagen for Chrome apps til 2022

Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et nyt selskab. Se hans nye job.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.