PBS ruster sig mod internet-gangstere

PBS mener sig godt rustet til at modstå angreb fra organiserede kriminelle, der har rettet skytset mod tjenester, som godkender internetbetalinger med kreditkort. I udlandet er flere firmaer blevet udsat for pengeafpresning og angreb mod servere.

Organiserede kriminellehar hidtil haft online bookmakere og kasinoer som mål for pengeafpresning. På det seneste er sigtekornet imidlertid blevet rettet mod tjenester, som godkender kreditkorttransaktioner for internetbutikker.

Det er gået ud over flere amerikanske tjenester. Senest har også et svensk firma oplevet at være nede i fem uger på grund af netværksangreb fra kriminelle.

I Danmark mener PBS, som står for at godkende betalinger med kreditkort i danske internetbutikker, at selskabet er godt rustet mod eventuelle angreb.

- Det er noget, som vi er ekstremt opmærksomme på. Vi bruger som regel lukkede netværk og positivlister, så kun de kunder, som vi kender, kan komme i kontakt med os, forklarer it-direktør Dainis Krastins fra PBS.

Føler sig godt beskyttet

For at sikre sig mod netværksangreb, som overbelaster serverne, er det kun de godkendte butikker, som kan få adgang til at sende forespørgsler til serverne.

Dermed håber PBS, at der er sat en afgørende blokering for, at serverne kan lammes i et netværksangreb, hvor kriminelle forsøger at overbelaste serverne, så transaktionerne ikke kan gennemføres.

- Vi ved godt, at man også kan blokere en linje på internettet ved at bombardere den, og hvis det er kraftigt nok, så kan det være svært at gardere sig mod. Vi tror dog, at vi rimelig godt beskyttet mod overbelastningsangreb, siger Dainis Krastins.

Når en kunde i en dansk internetbutik betaler med sit betalingskort, skal transaktionen godkendes hos PBS.

I udlandet findes der ofte flere firmaer, som tilbyder godkendelse af transaktioner på samme marked. Her har der været flere eksempler på, at kriminelle har forsøgt at presse penge ud af firmaerne.

Eksempelvis har amerikanske Authorize.net gennem flere uger kæmpet mod kriminelle, som har forsøgt at angribe virksomhedens servere.

Authorize.net blev forsøgt afpresset for penge, mens de kriminelle viste, at de var i stand til at ramme serverne, så transaktionerne ikke kunne gå i gennem.

Det samme ramte ifølge sikkerhedsfirmaet Netcraft konkurrenten 2Checkout. Begge firmaer lever af at gennemføre transaktioner for internetbutikker, som ikke har en direkte forbindelse til kreditkortfirmaerne.

Betal eller bliv bombarderet

De kriminelle forsøger at afpresse penge af de firmaer, som godkender internettransaktionerne. Hvis firmaerne ikke betaler, så truer de med at lægge selskabets internetforbindelse ned.

I flere tilfælde har de kriminelle vist, at de kan gøre alvor af truslen og bruge netværk af almindelige pc'er til at overbelaste serverne. Der er tale om pc'er, som er blevet inficeret med en virus og ad den vej har fået installeret en bagdør.

Den kan bruges til at fjernstyre pc'en og bruge den og dens internetforbindelse til at sende forespørgsler til den server, de kriminelle vil angribe.

Når tilstrækkeligt mange pc'er forsøger at forbinde til serveren, bliver den overbelastet og kan ikke gennemføre dens normale opgaver.

Sådanne angreb er også blevet brugt i mere politisk motiverede angreb mod Microsoft og den amerikanske pladeindustris brancheorganisation RIAA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere