Googles topchef advarer mod Vestager-ide: "Det kan have sikkerhedsmæssige implikationer"

Forhastede beslutninger kan få utilsigted konsekvenser, lyder advarslen til EU-politikerne, fra Google-topchefen Sundar Pichai. Han advarer især mod én ide, som Margrethe Vestager tidligere har kaldt for den mest interessante diskussion i EU.

Gennem de senste år har den danske EU-kommissær Margrethe Vestager sendt den ene kæmpebøde efter den den anden i Googles retning.

Senest har EU tilmed introduceret en ny lovpakke, der blandt andet skal gøre op med tech-giganterne enorme magt.

Men nu svarer Googles topchef Sundar Pichai på kritikken.

I et interview med den britiske avis Financial Times opfordrer han til, at politikerne ikke tager forhastede beslutningerne, der får utilsigtede konsekvenser.

Læs også: Margrethe Vestager og EU præsenterer ny digital lovpakke: It-giganter kan blive ramt af store bøder og tvangssalg

Ifølge Financial Times har GDPR-lovgivingen vist sig at favorisere store selskaber som Google, der har opsamlet enorme mængder om deres brugere.

Og ifølge Sundar Pichai er det netop et eksempel på, at reguleringerne kan få andre konsekvenser, end dem som politikerne umiddelbart forudser.

”Det viser, at på en række områder er svarene på mange spørgsmål langt mere nuancerede, og reguleringen kan derfor ramme ved siden af,” siger Sundar Pichai til Financial Times.

Google-chef advarer mod Vestager-ide
Margrethe Vestager har i et interview med Computerworld tidligere talt varmt for, at tech-giganter skal stille af deres data til rådighed for konkurrenterne.

”Der mangler veje til at udøve vores dataejerskab på. Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre," sagde Margrethe Vestager til Computerworld.

I intervieweet med Computerworld betegnede hun det som en af tides mest interessante diskussioner i EU.

Læs interviewet her: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"

Det er dog en ide, som Sundar Pichai advarer mod.

”Der er vanskelige spørgsmål, som man bør overveje nøje, ” siger Sundar Pichai og opfordrer politikerne til at overveje, hvilke principper en sådan beslutning vil hvile på:

”Nogle gange kan vi designe meget åbne økosystemer, men det kan have sikkerhedsmæssige implikationer”.

Uforstående over for Android-sag
I en af de aktuelle EU-sager mod Google beskyldes selskabet for at misbruge sin dominerende markedsposition med Android-styresystemet. Eksempelvis har Android været medvirkende til at størstedelen af internet-trafikken fra mobileenheder i dag bliver ledt ind til Googels søgemaskine

Men Google-chefen stiller sig helt uforstående over for beskyldninger om at selskabet skulle misbruge sin doinerende position.

”Vi stiler en software-platform til rådigheder, som i dag bliver brugt af hundredvis af mobilproducenter i hele verden,” siger han til Financial Times.

Læs også: EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kronerPremium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.