Artikel top billede

Finlands parlament hacket: Hackere er gået under radaren i flere måneder

Siden foråret 2020 har hackere haft adgang til mailadresser på medlemmer af det finske parlament. Først i dag har parlamentet offentliggjort angrebet, der har gået under radarent i månedsvis.

Den finske rigsdag har været udsat for et hackerangreb.

Det oplyser rigsdagens it-afdeling mandag, og fortæller samtidig, at hackerne har haft adgang til flere medlemmer af den finske rigsdags mailkonti.

Det skriver ZDNet.

Angrebet fandt angiveligt sted allerede i foråret, men er altså først nu blevet opdaget og offentliggjort.

Læs også: Norges efterretningstjeneste mistænker fremmed stat for at stå bag hackerangreb på Stortinget

Det sker samtidig med, at det norske storting også kunne meddele at man var blevet ramt af et hackerangreb, der også havde givet bagmændene adgang til en række mailkonti.

Dermed blev to nordiske parlamenter altså hacket i den samme periode.

De finske myndigheder efterforsker hackerangrebet som 'mistænkelig spionage,' skriver ZDNet.

Hos de norske myndigheder har man tidligere anklaget Rusland for at stå bag angrebet. Det er dog uvist om de hackerangreb har nogen forbindelse med hinanden udover tidspunktet.

Læs også: Norge: Rusland stod bag omfattende hacker-angreb på Stortinget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere