Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang / Telia på trapperne med nedskæringer / Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang. Telia på trapperne med nedskæringer. Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri. Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af dagens morgenvært, Dan Jensen.

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang

Corona-virussen har sat skub i Netflix-forretningen, der for første gang nogensinde har rundet 200 millioner samtidige abonnementer, efter selskabet i fjerde kvartal i fjor kunne øge antallet af abonnenter med 8,5 millioner.

Sammenlagt har 37 millioner nye brugere tegnet abonnement i 2020. Netflix er samtidig en guldrandet forretning.

Selskabets omsætning i fjerde kvartal steg med 21 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu 6,6 milliarder dollar, mens indtjeningen landede på 542 millioner dollar for kvartallet.

“2020 var et enormt vanskeligt år med ekstraordinære tab for mange familier, nye restriktioner og stor usikkerhed. Vi er enormt taknemmelige for, at vi i disse udfordrende tider har været i stand til at levere en kilde til eskapisme, samhørighed og fornøjelse til vores medlemmer,” lyder det fra Netflix.

Du kan læse hele den udsendte meddelelse fra Netflix her.

Telia på trapperne med nedskæringer

Svenske Telia ventes at præsentere planer for omkostnings-reduktioner på fredag i næste uge i forbindelse med præsentationen af selskabets årsregnskab.

Handelsbanken vurderer, at Telia vil spare op mod 10 procent af driftsomkostningerne. Det svarer til omkring seks milliarder svenske kroner.

Banken vurderer desuden, at Telia vil løfte sløret for ny strategi med fokus på blandt andet forenkling og digitalisering.

Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Østjyllands Politi ransagede igår tirsdag netbutikken Copenhagen Lashes, der trods navnet ligger i Randers. Ejeren er blevet sigtet for bedrageri.

Ifølge politiet fandt ransagningen sted, da politiet har modtaget omkring 30 politianmeldelser mod virksomheden, mens 100 danskere har klaget til Forbrugerombudsmanden.

Alle har købt en vare i e-butikken og har efterfølgende opdaget, at de er blevet tilmeldt et abonnement.

“Det er vores vurdering, at kunderne ikke er blevet informeret om abonnementet før deres køb, og derfor har vi sigtet ejeren for bedrageri,” lyder det fra Østjyllands Politi.

Du kan læse mere hos Østjyllands Politi her.

Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme

I en tid, hvor mange danskerne arbejder hjemmefra på deres computere, står det skidt til med it-sikkerhedsniveauet derhjemme, viser en ny undersøgelse, som Citrix står bag.

Ifølge undersøgelsen vurderer kun halvdelen af de hjemmearbejdende danskere nemlig, at de har ‘helt styr’ på opdateringer af antivirus-programmer på deres hjemmecomputere, mens 8,4 procent mener, at de ‘slet ikke’ har styr på det.

Citrix-direktør Anette Vainer kalder resultatet for ‘både overraskende og bekymrende.’

“Det er ikke et område, man som medarbejder kun skal have nogenlunde styr på. Særligt under pandemien er det afgørende for både den enkeltes og virksomhedens sikkerhed, at sikkerhedsprogrammer til alle tider er fuldt opdateret,” lyder det fra hende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere