Artikel top billede

Morgen-briefing: Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang / Telia på trapperne med nedskæringer / Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang. Telia på trapperne med nedskæringer. Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri. Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af dagens morgenvært, Dan Jensen.

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang

Corona-virussen har sat skub i Netflix-forretningen, der for første gang nogensinde har rundet 200 millioner samtidige abonnementer, efter selskabet i fjerde kvartal i fjor kunne øge antallet af abonnenter med 8,5 millioner.

Sammenlagt har 37 millioner nye brugere tegnet abonnement i 2020. Netflix er samtidig en guldrandet forretning.

Selskabets omsætning i fjerde kvartal steg med 21 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu 6,6 milliarder dollar, mens indtjeningen landede på 542 millioner dollar for kvartallet.

“2020 var et enormt vanskeligt år med ekstraordinære tab for mange familier, nye restriktioner og stor usikkerhed. Vi er enormt taknemmelige for, at vi i disse udfordrende tider har været i stand til at levere en kilde til eskapisme, samhørighed og fornøjelse til vores medlemmer,” lyder det fra Netflix.

Du kan læse hele den udsendte meddelelse fra Netflix her.

Telia på trapperne med nedskæringer

Svenske Telia ventes at præsentere planer for omkostnings-reduktioner på fredag i næste uge i forbindelse med præsentationen af selskabets årsregnskab.

Handelsbanken vurderer, at Telia vil spare op mod 10 procent af driftsomkostningerne. Det svarer til omkring seks milliarder svenske kroner.

Banken vurderer desuden, at Telia vil løfte sløret for ny strategi med fokus på blandt andet forenkling og digitalisering.

Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Østjyllands Politi ransagede igår tirsdag netbutikken Copenhagen Lashes, der trods navnet ligger i Randers. Ejeren er blevet sigtet for bedrageri.

Ifølge politiet fandt ransagningen sted, da politiet har modtaget omkring 30 politianmeldelser mod virksomheden, mens 100 danskere har klaget til Forbrugerombudsmanden.

Alle har købt en vare i e-butikken og har efterfølgende opdaget, at de er blevet tilmeldt et abonnement.

“Det er vores vurdering, at kunderne ikke er blevet informeret om abonnementet før deres køb, og derfor har vi sigtet ejeren for bedrageri,” lyder det fra Østjyllands Politi.

Du kan læse mere hos Østjyllands Politi her.

Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme

I en tid, hvor mange danskerne arbejder hjemmefra på deres computere, står det skidt til med it-sikkerhedsniveauet derhjemme, viser en ny undersøgelse, som Citrix står bag.

Ifølge undersøgelsen vurderer kun halvdelen af de hjemmearbejdende danskere nemlig, at de har ‘helt styr’ på opdateringer af antivirus-programmer på deres hjemmecomputere, mens 8,4 procent mener, at de ‘slet ikke’ har styr på det.

Citrix-direktør Anette Vainer kalder resultatet for ‘både overraskende og bekymrende.’

“Det er ikke et område, man som medarbejder kun skal have nogenlunde styr på. Særligt under pandemien er det afgørende for både den enkeltes og virksomhedens sikkerhed, at sikkerhedsprogrammer til alle tider er fuldt opdateret,” lyder det fra hende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere