Artikel top billede

(Foto: Brett Jordan)

Amazon i slagsmål mod EU: Sagsøger unionen for dobbelt-undersøgelse

Amazon sagsøger EUs konkurrencemyndighed for at trække Italien ud af en europæisk undersøgelse af handelsgiganten, og dermed skabe grobund for, at Italien kan indlede sin egen undersøgelse sideløbende.

På baggrund af en undersøgelse af handelsgiganten Amazon, som EU-Kommissionen indledte sidste år, har Amazon nu valgt at sagsøge EU's konkurrencemyndighed.

Søgsmålet blev indgivet til den luxembourgske EU-domstol 19. januar. Domstolen er den næsthøjeste ret i Europa, skriver Bloomberg.

Grundlaget for søgsmålet er, at italienske myndigheder mens undersøgelsen stod på på et tidspunkt i processen afskåret fra undersøgelsen.

Europæisk lov siger, at når EU-Kommissionen beslutter at undersøge et spørgsmål, så kan nationale konkurrencemyndigheder ikke undersøge det samme emne sideløbende eller efterfølgende.

Men ved at afskære Italien fra undersøgelsen, kunne italiense konkurrencevagthunde starte deres egen individuelle undersøgelse af den problematik, der handlede om EU's bekymring over hvordan e-handelsgiganten promoverede og fremhæver sælgere af bestemte produkter.

Derfor lægger Amazon nu sag an, for at få EU til at trække Italien med tilbage i den europæiske undersøgelse.

Kommissionen melder ud, at den "noterer sig" Amazons anke mod beslutningen og vil forsvare sin sag i retten.

Amazon skriver i en bekendtgørelse, at selskabet "fortsat vil samarbejde fuldt ud med Kommissionen og den italienske myndigheds efterforskning."

Undersøgelsen har til formål at kontrollere, hvordan sælgere kan tilbyde produkter til Amazons Prime loyalitetsprogram, der tilbyder gratis levering, og om det effektivt favoriserer Amazons egne produkter og sælgere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjeneste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere