Artikel top billede

Amazon i slagsmål mod EU: Sagsøger unionen for dobbelt-undersøgelse

Amazon sagsøger EUs konkurrencemyndighed for at trække Italien ud af en europæisk undersøgelse af handelsgiganten, og dermed skabe grobund for, at Italien kan indlede sin egen undersøgelse sideløbende.

På baggrund af en undersøgelse af handelsgiganten Amazon, som EU-Kommissionen indledte sidste år, har Amazon nu valgt at sagsøge EU's konkurrencemyndighed.

Søgsmålet blev indgivet til den luxembourgske EU-domstol 19. januar. Domstolen er den næsthøjeste ret i Europa, skriver Bloomberg.

Grundlaget for søgsmålet er, at italienske myndigheder mens undersøgelsen stod på på et tidspunkt i processen afskåret fra undersøgelsen.

Europæisk lov siger, at når EU-Kommissionen beslutter at undersøge et spørgsmål, så kan nationale konkurrencemyndigheder ikke undersøge det samme emne sideløbende eller efterfølgende.

Men ved at afskære Italien fra undersøgelsen, kunne italiense konkurrencevagthunde starte deres egen individuelle undersøgelse af den problematik, der handlede om EU's bekymring over hvordan e-handelsgiganten promoverede og fremhæver sælgere af bestemte produkter.

Derfor lægger Amazon nu sag an, for at få EU til at trække Italien med tilbage i den europæiske undersøgelse.

Kommissionen melder ud, at den "noterer sig" Amazons anke mod beslutningen og vil forsvare sin sag i retten.

Amazon skriver i en bekendtgørelse, at selskabet "fortsat vil samarbejde fuldt ud med Kommissionen og den italienske myndigheds efterforskning."

Undersøgelsen har til formål at kontrollere, hvordan sælgere kan tilbyde produkter til Amazons Prime loyalitetsprogram, der tilbyder gratis levering, og om det effektivt favoriserer Amazons egne produkter og sælgere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjeneste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere