Amazon i slagsmål mod EU: Sagsøger unionen for dobbelt-undersøgelse

Amazon sagsøger EUs konkurrencemyndighed for at trække Italien ud af en europæisk undersøgelse af handelsgiganten, og dermed skabe grobund for, at Italien kan indlede sin egen undersøgelse sideløbende.

På baggrund af en undersøgelse af handelsgiganten Amazon, som EU-Kommissionen indledte sidste år, har Amazon nu valgt at sagsøge EU's konkurrencemyndighed.

Søgsmålet blev indgivet til den luxembourgske EU-domstol 19. januar. Domstolen er den næsthøjeste ret i Europa, skriver Bloomberg.

Grundlaget for søgsmålet er, at italienske myndigheder mens undersøgelsen stod på på et tidspunkt i processen afskåret fra undersøgelsen.

Europæisk lov siger, at når EU-Kommissionen beslutter at undersøge et spørgsmål, så kan nationale konkurrencemyndigheder ikke undersøge det samme emne sideløbende eller efterfølgende.

Men ved at afskære Italien fra undersøgelsen, kunne italiense konkurrencevagthunde starte deres egen individuelle undersøgelse af den problematik, der handlede om EU's bekymring over hvordan e-handelsgiganten promoverede og fremhæver sælgere af bestemte produkter.

Derfor lægger Amazon nu sag an, for at få EU til at trække Italien med tilbage i den europæiske undersøgelse.

Kommissionen melder ud, at den "noterer sig" Amazons anke mod beslutningen og vil forsvare sin sag i retten.

Amazon skriver i en bekendtgørelse, at selskabet "fortsat vil samarbejde fuldt ud med Kommissionen og den italienske myndigheds efterforskning."

Undersøgelsen har til formål at kontrollere, hvordan sælgere kan tilbyde produkter til Amazons Prime loyalitetsprogram, der tilbyder gratis levering, og om det effektivt favoriserer Amazons egne produkter og sælgere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjeneste.
IT-JOB

Cortex Consult A/S

Cloud-infrastrukturspecialist

Visma Enterprise A/S

UX Designer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.