Ugen i tech: Lovende priser: Så billig er Mercedes' eldrevne EQA-SUV / Apple vrager Touchbar i Macbook Pro – i stedet kommer en glimrende detalje / Elektrisk milepæl: Disse elbils-batterier lader op på fem minutter

Ugen i tech: Lovende priser: Så billig er Mercedes' eldrevne EQA-SUV / Apple vrager Touchbar i Macbook Pro – i stedet kommer en glimrende detalje / Elektrisk milepæl: Disse elbils-batterier lader op på fem minutter

Lovende priser: Så billig er Mercedes' eldrevne EQA-SUV
Når Mercedes senere på året begyndet at fremstille sine nye mini-SUV løv, den eldrevne EQA, bliver det en af selskabets allermest skarpt prissatte el-SUV’er.

Denne uge offentliggjorde selskabet, at den europæiske debutpris lyder på 39,950 euro, en pris der omsat til danske kroner lander under 300.000 kroner.

Det er det, som selskabet siger bliver adgangsbilletten til mærkets voksende skare af et helt elektriske biler såsom EQC og de kommende EQE og EQS topmodeller.

Det skriver The Verge.

Den første model på markedet bliver dog EQA 250, som vil have et 66,5 kWh batteri ombord og knap 270 elektriske hingste i motoren. Det skulle kunne sikre op til 480 kilometer mellem stikkontakterne, om end det opgjort efter den yderst optimistiske NEDC-standard, mod den mere retvisende WLTP der oftest anvendes i dag.

EQA 250 får debut i Tyskland til 47.540 euro, eller godt 350.000 kroner – den eventuelle danske moms og afgift vil dog skulle medregnes, når den kommer til Danmark.

Apple vrager Touchbar i Macbook Pro – i stedet kommer en glimrende detalje
Det ligger i kortene, at Apple vil opdatere sin dyrere Macbook Pro kollektion med selskabets overraskende kraftige M-processorer.

Hvad der også kan overraske bliver, at selskabet ellers mangeårige satsning på touch-betjening, den touch-følsomme stribe kaldet ’touchbar’, vil skrottes, skriver netmediet Appleinsider.

Mens Apple tager med den ene hånd, vil de give med det andet, for det forlyder at Apple i samme ombæring vil inkludere en SD-kortlæser – den detalje som længe har været savnet i selskabets nyere kuld af Macbook-maskiner.

Med opdateringen vil der, ifølge verserende forlydender, tilbydes et nyt design, som blandt andet byder på en større 14 tommer skærm til den mindste Pro-model samt et slankere ydre for både 14 og 16 tommer varianterne.

Læs også: Apples Mac-maskiner står overfor ’det mest omfattende redesign siden 2012’

Elektrisk milepæl: Disse elbils-batterier lader op på fem minutter
En af de helt store ulemper ved elbiler er, at det kan tage sin tid, at lade et batteri op fra bunden. En proces der i de fleste elbiler i dag varer mellem et og tre timer.

Masseproduktionen af et nyt type elbilsbatteri kan dog betyde et farvel til et af de helt store hager, ved de eldrevne biler.

Selskabet StoreDot er ifølge britiske The Guardian i færd med at igangsætte produktionen af lithium-ion batterier, der kan tanke strøm til 160 kilometers kørsel på bare fem minutter.

Målsætningen er at bringe batterierne til markedet inden udgangen af 2025.

”Den største hurdle for el-bilers udbredelse er nu ikke længere batteripriserne, det er frygt for at løbe tør for strøm,” noterer StoreDots CEO, Doron Myersdorf, overfor mediet og fortsætter ”Man er enten bange for ikke at nå frem, eller være fanget i to timer ved en ladestation.”

Han uddyber, at et fem-minuters batteri hidtil var anset som værende umuligt, men at selskabet allerede nu har fungerende prototyper i produktion.Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.