Artikel top billede

Bog: Hvad stiller vi op, hvis arbejdet forsvinder?

I A World Without Work tager Oxford-økonomen Daniel Susskind hul på debatten om, hvordan samfundet tackler, at automatisering og AI kan afskaffe arbejde som vi kender det.

Tidligere var det et udbredt synspunkt, at det ville være helt fint med lidt mere fritid.

Men efter et coronaår med kilometervis af Netflix, Facebook, hobbyprojekter og tvangshygge med familien føler mange nok, at det er ved at være lidt for meget af det gode.

Forhåbentlig er der lysere tider, grænseåbninger og mere sjov på vej i 2021. Men hvad nu, hvis vi på længere sigt skal vænne os til ikke at gå på arbejde hver dag eller – gys! – overhovedet nogensinde igen?

I A World Without Work argumenterer Oxford-økonomen Daniel Susskind for, at det meget vel kan blive fremtiden, når automatisering, Machine Learning og anden ny teknologi for alvor får bundtræk.

Traditionelt har ny teknik ganske vist afskaffet nogle jobs, men til gengæld skabt endnu flere nye.

Men denne gang er det anderledes, mener Susskind. Det gør det nødvendigt at tage hul på debatten om, hvad pokker vi så skal stille op med vores liv, tid og samfund.

Dertil er det afgørende at sikre en vis rimelighed i den fortsatte fordeling af samfundets goder. Alle skal trods have noget at leve af, selv hvis de ikke længere behøver at møde op og tjekke ind på kontoret.

Det er også nødvendigt at tøjle særligt de store teknologiselskaber, så de ikke bliver alt for magtfulde og velhavende.

Da A World Without Work udkom i januar 2020, kunne forfatteren på ingen måde vide, hvor relevante netop disse diskussioner skulle blive i det efterfølgende år.

De færreste var dog i tvivl om, at han havde fat i den lange ende, og bogen høstede omfattende ros fra stort set alt, der kunne kravle og gå af seriøse nyheds- og erhvervsmedier.

Titel: A World Without Work. Forfatter: Daniel Susskind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere