Artikel top billede

Bog: Hvad stiller vi op, hvis arbejdet forsvinder?

I A World Without Work tager Oxford-økonomen Daniel Susskind hul på debatten om, hvordan samfundet tackler, at automatisering og AI kan afskaffe arbejde som vi kender det.

Tidligere var det et udbredt synspunkt, at det ville være helt fint med lidt mere fritid.

Men efter et coronaår med kilometervis af Netflix, Facebook, hobbyprojekter og tvangshygge med familien føler mange nok, at det er ved at være lidt for meget af det gode.

Forhåbentlig er der lysere tider, grænseåbninger og mere sjov på vej i 2021. Men hvad nu, hvis vi på længere sigt skal vænne os til ikke at gå på arbejde hver dag eller – gys! – overhovedet nogensinde igen?

I A World Without Work argumenterer Oxford-økonomen Daniel Susskind for, at det meget vel kan blive fremtiden, når automatisering, Machine Learning og anden ny teknologi for alvor får bundtræk.

Traditionelt har ny teknik ganske vist afskaffet nogle jobs, men til gengæld skabt endnu flere nye.

Men denne gang er det anderledes, mener Susskind. Det gør det nødvendigt at tage hul på debatten om, hvad pokker vi så skal stille op med vores liv, tid og samfund.

Dertil er det afgørende at sikre en vis rimelighed i den fortsatte fordeling af samfundets goder. Alle skal trods have noget at leve af, selv hvis de ikke længere behøver at møde op og tjekke ind på kontoret.

Det er også nødvendigt at tøjle særligt de store teknologiselskaber, så de ikke bliver alt for magtfulde og velhavende.

Da A World Without Work udkom i januar 2020, kunne forfatteren på ingen måde vide, hvor relevante netop disse diskussioner skulle blive i det efterfølgende år.

De færreste var dog i tvivl om, at han havde fat i den lange ende, og bogen høstede omfattende ros fra stort set alt, der kunne kravle og gå af seriøse nyheds- og erhvervsmedier.

Titel: A World Without Work. Forfatter: Daniel Susskind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere