Artikel top billede

Ransomware-hacker arresteret: Har måske tjent 169 millioner på sine hacks

Endnu en operation mod cyberkriminelle har ført til konfiskering af maskiner og anholdelser af en navngiven mistænkt hacker i NetWalker-ransomware-gruppen.

Det amerikanske justitsministerie har sammen med bulgarske myndigheder beslaglagt servere og derved forstyrret den kriminelle NetWalker-ransomware-gruppes infrastruktur og darknet-websteder.

Herudover er der også foretaget en arrestation i forbindelse med aktionen. Det skriver Data Breach Today.

Gruppen har tjent millioner ved at sælge ransomware-as-a-service (RaaS) og været aktiv siden 2019.

Operatørerne vedligeholder og opdaterer malwaren, mens andre udfører de kriminelle angreb med NetWalkers som værktøj. Ofte betaler brugeren for værktøjet med en andel af løsesummen, som denne får udbetalt.

Nyheden om NetWalkers kommer samme uge, som den europæiske myndighed Europol meldte ud, at den har foretaget en succesfuld aktion mod botnet-netværket Emotet, der bliver anset som det farligste botnet i verden.

Tiltalt canadier

Onsdag i denne uge annoncerede justitsministeriet tiltalen mod den canadiske statsborger Sebastien Vachon-Desjardins, der mistænkes for at arbejde som NetWalker-tilknyttet og hjælpe med at gennemføre et ransomware-angreb mod et offer i Florida.

Vachon-Desjardins hævdes at have tjent 27,6 millioner dollars - omtrent 169 millioner kroner - på at inficere ofre med NetWalker-ransomware.

Vachon-Desjardins er tiltalt for forsætlig skade på en beskyttet computer, der kan give canadieren op til 10 års fængsel.

Blockchain-analysefirmaet Chainalysis, som hjalp de myndighederne med at identificere kryptovaluta-tegnebøgerne, der var bundet til NetWalker, bemærker, at Vachon-Desjardins angiveligt var ansvarlig for at få adgang til ofrenes netværk ved at installere malware.

Chainalysis har identificeret 345 adresser, der angiveligt er knyttet til Vachon-Desjardins, der dateres så langt tilbage som til 2018. Nogle af adresserne modtog transaktioner så sent som onsdag.

Chainalysis' rapport bemærker også, at Vachon-Desjardins angiveligt var involveret i mindst 91 NetWalker-angreb siden april 2020 og modtog 80 procent af løsesummen for sin rolle i implementeringen af ​​ransomware.

Vachon-Desjardins mistænkes også for at arbejde som et datterselskab for en række andre ransomware-as-a-service-operationer.

Læs det amerikanske justitsministeries egen bekendgørelse over forløbet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere