Artikel top billede

Der er mange geniale idéer i B&O’s spritnye Level-højttaler

Der er tænkt mange nye og innovative tanker i den nyeste kreation fra lydspecialisterne fra Struer.

Man kan efterhånden fodre grise med pæne, vellydende højttalere i minimalistisk design.

Det er nok også en af grundene til, at hæderkronede Bang og Olufsen har døjet med at gøre sig gældende med sine ellers pæne vellydende højttalere i nordisk design – for der skulle samtidig retfærdiggøres pris over det sædvanlige.

Men med sin spritnye BeoSound Level højttaler, har selskabet fat i noget, der for alvor kan tilbyde noget unikt – det hele er dog fortsat flettet sammen med selskabet design-DNA.

Se også: Danske B&O går sammen med it-giganten Tech Data i nyt partnerskab

Sprængfyldt med gode idéer

Bang og Olufsen har satset på meget mere end ’bare’ et pænt ydre med Level-højttaleren. Nuvel, der satses fortsat på klassiske design-dyder med enkle stilfulde linier, der vækker minder til selskabet klassikere fra det forrige århundrede.

Det vil særligt gælde, hvis man investerer i et af de interessante træ-finishes, som Bang og Olufsen tidligere har været kendt for.

Modsat flere af de nyere Beosound og Beoplay produkter, bliver det disket op med nye, hidtil usete features.

Eksempelvis foregår opladningen nu igennem en trådløs disk, i stil med den Apple introducerede med iPhone 12 og Apple Watch.

En anden snedig feature er en indbygget accelerometer, der tilpasser de fem ombordværende enheders output (to gange 4” bas, en mellemtone og to tweeters) alt efter om Beosound Level hænger op ad væggen den ene eller den anden vej, eller alt efter hvordan den hviler på bordet.

Højttaleren er samtidig IP54 certificeret, hvilket skulle gøre den modstandsdygtig overfor støv og sprøjt.

Modulær opbygning

Mest unikt er dog Bang og Olufsens grundlæggende opbygning af højttaleren, som er skabt som en modulær platform, hvor komponenter på sigt kan repareres eller opgraderes.

Ifølge selskabet selv, vil det give årtiers levetid for højttaleren – en sjældenhed i et højttalermarked, hvor nye standarder og komponenter rutinemæssigt gør enheder outdatede på få år.

”Formålet med Level er at forlænge højttalerens levetid ved nemt at kunne vedligeholde, udskifte batteri og opdatere softwaresystemet, så højttaleren løbende har de nyeste standarder - og du dermed kan glæde dig over den på daglig basis i årtier,” lyder det.

Det ydre på Level-højttaleren vil også kunne ændres, med valgfri fronte i forskellige materialer og tekstiler, der kan udskiftes over tid.

Godt drøn, høj pris

Rent musikalsk kan der leveres lyd på en effekt med på til 105 watt, mens batteriet giver op til 16 timers drift på en opladning.

Som med selskabets øvrige produkter, er Level prissat i den høje ende, med en debutpris på 9.499 kroner for højttaleren samt 749 kroner for et eventuelt vægbeslag.

Læs også: Apple sparker B&O ud af 200 fysiske butikker