Artikel top billede

Microsoft slipper trivselsplatform løs: Viva er et nyt værktøj der vil forbedre medarbejderes arbejdsliv

Den amerikanske tech-gigant Microsoft vil styrke medarbejderne trivsel på kontoret – både det fysiske og det virtuelle.

Den verserende corona-pandemi stresser ikke bare organisationer og virksomheder, den har også sin indflydelse på medarbejdernes trivsel.

Det imødekommer Microsoft i denne uge, med lanceringen af et nyt værktøj – en såkaldt Employee Experience Platform – som skal styrke de ansattes trivsel på både kontoret og hjemmekontoret.

Mød Microsoft Viva

Viva er tænkt som en forlængelse af Microsofts nuværende Office 365 og Teams programmer til samarbejde og samskabelse.

Fire redskaber

Viva-værktøjet er delt op i fire redskaber med hvert sit fokusområde: Connections, Insights, Learning og Topics.

Med Connections bringes den interne kommunikation tættere på medarbejderen via en app igennem Microsoft Teams. Her kan interne dokumenter samt fællesskaber og grupper i organisationen tilgås.

Insights er et redskab som ansatte kan anvende til at få et overblik over arbejdstid og assisterer med at disponere denne. Redskabet er personligt og vil kun være synligt for medarbejderen selv. Ledere får dog indsigt i hvordan tendenserne ser ud på team- og organisationsniveau. Denne tilgås også igennem Teams-app’en.

Viva Learning er tænkt som et samlingspunkt for organisationens læringsressourcer. Viva Learning fungerer i samspil med LinkedIns Learning-platform samt Microsoft Learn og kurser fra tredjeparter som Skillsoft, Coursera, Pluralsight og edX.

Topics er Viva-platformen sidste ben og anvender AI til at fremhæve de dokumenter og informationer fra Teams og Office 365 programmerne, der synes at være relevant for medarbejderen. Klikke man sig ind på et emne, vil Topics fremhæve de tilhørende dokumenter, samtaler og videoer i organisations 365-konto.

Hvad Viva-pakken yderligere byder på, kan læses på Microsofts dedikerede side her.

Læs også: Microsoft Teams på vej med tre nye funktioner: Sådan kan du se de møder, som du er gået glip af

Vil du se Viva i aktion, kan det ses i videoen nedenunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere