Microsoft slipper trivselsplatform løs: Viva er et nyt værktøj der vil forbedre medarbejderes arbejdsliv

Den amerikanske tech-gigant Microsoft vil styrke medarbejderne trivsel på kontoret – både det fysiske og det virtuelle.

Den verserende corona-pandemi stresser ikke bare organisationer og virksomheder, den har også sin indflydelse på medarbejdernes trivsel.

Det imødekommer Microsoft i denne uge, med lanceringen af et nyt værktøj – en såkaldt Employee Experience Platform – som skal styrke de ansattes trivsel på både kontoret og hjemmekontoret.

Mød Microsoft Viva

Viva er tænkt som en forlængelse af Microsofts nuværende Office 365 og Teams programmer til samarbejde og samskabelse.

Fire redskaber
Viva-værktøjet er delt op i fire redskaber med hvert sit fokusområde: Connections, Insights, Learning og Topics.

Med Connections bringes den interne kommunikation tættere på medarbejderen via en app igennem Microsoft Teams. Her kan interne dokumenter samt fællesskaber og grupper i organisationen tilgås.

Insights er et redskab som ansatte kan anvende til at få et overblik over arbejdstid og assisterer med at disponere denne. Redskabet er personligt og vil kun være synligt for medarbejderen selv. Ledere får dog indsigt i hvordan tendenserne ser ud på team- og organisationsniveau. Denne tilgås også igennem Teams-app’en.

Viva Learning er tænkt som et samlingspunkt for organisationens læringsressourcer. Viva Learning fungerer i samspil med LinkedIns Learning-platform samt Microsoft Learn og kurser fra tredjeparter som Skillsoft, Coursera, Pluralsight og edX.

Topics er Viva-platformen sidste ben og anvender AI til at fremhæve de dokumenter og informationer fra Teams og Office 365 programmerne, der synes at være relevant for medarbejderen. Klikke man sig ind på et emne, vil Topics fremhæve de tilhørende dokumenter, samtaler og videoer i organisations 365-konto.

Hvad Viva-pakken yderligere byder på, kan læses på Microsofts dedikerede side her.

Læs også: Microsoft Teams på vej med tre nye funktioner: Sådan kan du se de møder, som du er gået glip af

Vil du se Viva i aktion, kan det ses i videoen nedenunder.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.