Test: Engang for mange måneder siden boede folk i storrumskontorer og gik til møder - BenQ InstaShow ville have hjulpet dem meget

Test: BenQ InstaShow lover at gøre arbejdet med at få vist din præsentation på storskærm meget lettere og trådløst. Vi tester, om det nu også passer.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Er BenQ InstaShow værd at bruge penge på? Det får du svaret på her.
742
3:45 min
Engang for mange måneder siden i en anden og lykkeligere tid boede folk i storrumskontorer og gik til møder.

Mange af møderne foregik i særlige mødelokaler, hvor de nu uddøde mellemledere ville mødes fysisk med deres medarbejdere for dele ud af deres visdom via PowerPoint.

Nogle gange kom der også besøg udefra. Og gæsterne havde også ofte visdom med i form af PowerPoint.

På trods af de mange PowerPoints var menneskerne, der stimlede sammen i mødelokalerne, ikke klogere, end vi er i dag.

Nu kunne man tro, at skylden lå hos Powerpoint, eller at indholdet, der blev vist på storskærmene, ikke indeholdt visdom nok.

Men nej. Forklaring er meget mere simpel.

For hver eneste gang en mellemleder eller en ekstern konsulent skulle formidle sin visdom på storskærm, gik der noget galt.

Typisk fordi man manglede en af de 127 officielt anerkendte HDMI-adaptere, som vi i dag ved genererer cirka 98 procent af Apples årlige overskud.

Eller fordi det lækre møderums-setup komplet med tre SCART-stik, Betamax-afspiller og et 32-tommers Sony Triniton tv i et håndbygget kabinet af rosentræ af uransagelige årsager ikke længere virkede optimalt.

Det er her BenQ Instashow WDC20 kommer ind i billedet.

Smartere trådløs løsning
For med Instashow kan du efter cirka 10 minutters opsætning med kabler, antenner og strøm nemt vise skærmen i op til 1.920 x 1.080 pixels fra din egen eller gæsters computer eller mobiltelefon.

Det sker ved at kombinere en basestation og to dongles, som følger med i kittet (ekstra dongles kan tilkøbes).

Basestationen på 14 x 14 cm med fire antenner, som tilsluttes skærm/projektor, kablet netværk og strøm, og som dybest set ligner en lille router.

Den er, for at sige det mildt, ikke nogen skønhed og bør nok sætte op og placeres ude af syne, hvorefter du glemmer alt om den – bortset fra når der skal trykkes på knappen for at forbinde med dongles .

De enheder, som du kan anvende til at tilslutte computere, er til gengæld lidt pænere.

De har en USB-tilslutning og HDMI i vores testede udgave, men fås også med en enkelt USB-C stik til mere moderne maskiner.

De kommer desuden med en bordstander, som sikrer at de ikke flyder rundt på mødelokalets bord.

Ideen er, at basestationen, som udformer sit eget trådløse netværk, forbindes med de dedikerede dongles – og at du med et tryk på basestationen og så dongles nemt og uden software kobler computerens output til mødelokalets skærm.

Oppe og køre på 15 minutter
I forbindelse med testen satte vi det op til en projektor og var oppe og køre efter cirka 15 minutter inklusive en firmware-opdatering af routeren.

Derefter blev både PowerPoints, videoer og hjemmesider vist på vores projekter uden problemer.

Den store test er selvfølgelig, om systemet også kan køre uden, at it-afdelingen er på speeddial i mødelokalet, og det er også vurderingen – for når basestationen er tilsluttet, vises der en skærm med forklaringer.

Det er også muligt at lave sin egen skærm, som så bliver vist i stedet.

Vi testede også muligheden for at koble en mobiltelefon på ved at downloade BenQ´s iOS app.

Det er nemt ,og når app´en kører minder lidt om den oplevelse, som man har som iPhone-ejer, når man skal koble sig på et Apple-tv.

Men det skæmmer oplevelsen voldsomt, at den tilknyttede BenQ-app vil have adgang til mine fotos, så snart den er installeret.

Rent teknisk giver det mening, hvis de skal vises. Men det virker ret grænseoverskridende. For det kan sammenlignes med, at det første du spørger en gæst om, er om du må få lov til at bladre igennem alle vedkommendes private fotos.

Det virker lidt ude af trit med en virkelighed, hvor vi alle sammen forhåbentligt er mere forsigtige med hvad vi trykker ”Ok” til.

Ud over det fungerede systemet fint og diverse firmware-opdateringer gik nemt igennem via det dedikerede webinterface.

Prisen, som på nettet begynder på 8.600 kroner inklusive moms, er måske i den høje ende.

Men til gengæld kan du på få sekunder, uden installation af software på computeren, trådløst koble maskiner til mødelokalets storskærm.

Visdommen skal du selv levere.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test af super-NAS og 10 gigabit netværk: Flyt terabyte af data med op til 1.000 megabyte i sekundet

0 Premium-indhold

Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset skattegæld ind for 10 milliarder kroner - 400 offentlige kreditorer koblet på

0 Premium-indhold

Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets rygrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“

0 Premium-indhold

Faxe Kommune prøver igen efter to kuldsejlede forsøg: Sender ERP-udbud i markedet for tredje gang

0 Premium-indhold

Coronakrisen satte ild under den danske e-handel i 2020: Rekord-omsætning på 154 milliarder kroner


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.