Artikel top billede

Apple køber et nyt selskab hver måned: Har opslugt 100 selskaber på seks år

Apple har opkøbt 100 selskaber gennem de sidste seks år. Det betyder, at der i gennemsnit er gået tre til fire uger mellem, at tech-giganten har opslugt et nyt selskab.

I løbet af de seneste seks år har Apple opslugt 100 selskaber.

Det svarer til, at tech-giganten i gennemsnit har overtaget et nyt selskab hver gang, der er gået mellem tre til fire uger.

Det afslører Tim Cook, topchef i Apple, ved selskabets årlige aktionærmøde tirsdag.

Det skriver BBC.

Her peger topchefen på, at de mange overtagelser hovedsageligt drejer sig om indhente teknologi og talenter.

Apples største opkøb i løbet af de sidste ti år var overtagelsen af hovedtelefon-producenten Beats Electronics, der er stiftet af rapperen og produceren Dr. Dre.

Købet, der fandt sted i 2014, løb op i tre milliarder dollar.

Et andet markant opkøb skete i 2018, hvor Apple overtog musikgenkendelses-appen Shazam for omkring 400 millioner dollar.

De fleste af opkøbene har dog været af mindre teknologi-selskaber, som Apple har integreret i egne egne produkter, skriver mediet. Et eksempel på dette er israelske PrimeSense, hvor Apples har brugt ansigtsgenkendelsesteknologien i FaceID.

Tilbage i 2018 var tech-giganten på opkøbsjagt i Danmark. Her købte Apple den danske startup Spektral, der laver intelligent billedbehandling, for omkring 200 millioner kroner.

læs mere her: Dansk iværksætter-firma tømt og lukket ned efter hemmeligt salg til Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere