Artikel top billede

Apple køber et nyt selskab hver måned: Har opslugt 100 selskaber på seks år

Apple har opkøbt 100 selskaber gennem de sidste seks år. Det betyder, at der i gennemsnit er gået tre til fire uger mellem, at tech-giganten har opslugt et nyt selskab.

I løbet af de seneste seks år har Apple opslugt 100 selskaber.

Det svarer til, at tech-giganten i gennemsnit har overtaget et nyt selskab hver gang, der er gået mellem tre til fire uger.

Det afslører Tim Cook, topchef i Apple, ved selskabets årlige aktionærmøde tirsdag.

Det skriver BBC.

Her peger topchefen på, at de mange overtagelser hovedsageligt drejer sig om indhente teknologi og talenter.

Apples største opkøb i løbet af de sidste ti år var overtagelsen af hovedtelefon-producenten Beats Electronics, der er stiftet af rapperen og produceren Dr. Dre.

Købet, der fandt sted i 2014, løb op i tre milliarder dollar.

Et andet markant opkøb skete i 2018, hvor Apple overtog musikgenkendelses-appen Shazam for omkring 400 millioner dollar.

De fleste af opkøbene har dog været af mindre teknologi-selskaber, som Apple har integreret i egne egne produkter, skriver mediet. Et eksempel på dette er israelske PrimeSense, hvor Apples har brugt ansigtsgenkendelsesteknologien i FaceID.

Tilbage i 2018 var tech-giganten på opkøbsjagt i Danmark. Her købte Apple den danske startup Spektral, der laver intelligent billedbehandling, for omkring 200 millioner kroner.

læs mere her: Dansk iværksætter-firma tømt og lukket ned efter hemmeligt salg til Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere