Morgen-briefing: Risiko for kolde pizzaer: Utilfredse Wolt-bude strejker i aften / Mød New Yorks helt nye robot-politihund / Solarwinds-angreb på dagsorden hos dansk cyberråd

Utilfredse Wolt-bude strejker i aften. Takeway-platforme beordres til at fastansætte bude i Italiensk storby. Mød New Yorks helt nye robot-politihund. Solarwinds-angreb på dagsorden hos cyberråd. Falck indgår samarbejde med Google-darling om flyvende biler og nu får du en sms, når resultatet af din corona-test er klar

Godmorgen

Denne morgen kan vi glæde os over, at vi går mod lysere tider.

Dagens længde er tiltaget med næsten 3,5 timer siden vinter solhverv, og i dag foretager Danmarks det første såkaldte storskalaforsøg med massevaccination.

Det er således planen, at 36.000 danskere – mere end 0,6 procent af befolkningen- i dag skal vaccineres som led i en stress-test af det danske vaccinations-setup

Der lader dog stadigvæk til at være problemer med it-systemet, der bruges til vaccinebooking, og i den forbindelse kan det anbefales at læse Computerworld-journalist Niels Veileborg beretning om en frustrerende oplevelse med systemet.

Dagens morgen-briefing starter dog med nyheden om, at en populær app her i corona-tiden står til at blive ramt af strejke og arbejdsnedlæggelse.

Utilfredse Wolt-bude strejker i aften
Planlægger du at skyde weekenden i gang med et godt glas vin og en dejlig lun pizza-leveret til hoveddøren i aften?

Så bør du forberede dig på, at der er en risiko for, at det ikke kommer til at gå helt så glat som det plejer, hvis du bruger den finske takeway-app Wolt.

For flere at appens bude planlægger at nedlægge arbejdet i protest mod at Wolt reducerer betalingen for arbejde i dagstimerne, men til gengæld hæver bonusen om aftenen.

I et brev som budene har offentliggjort bliver der varslet ”en massiv strejke” fredag klokken 17 og samtidig opfordres budene til at mødes til en demonstration på Kongens Nytorv i København.

Takeway-platforme beordres til at fastansætte bude i Italiensk storby
Det er ikke kun i Danmark, at arbejdsforholdene på digitale platforme skaber konflikt.

I den italienske storby Milano udsteder byens anklagemyndighed bøder for cirka fem milliarder kroner til fire takeaway-platforme og kræver samtidig at de fastansætter deres bude.

Det skriver fagbladet 3F.

Ifølge 3F drejer det sig om Just-Eat og platformene Uber Eats, Deliveroo og Foodinho-Glovo.

Mød New Yorks helt nye robot-politihund
Politiet i New York har taget en helt ny robot-politihund i brug.

Robothunden har fået navnet Digidog, og ifølge videooptagelser fra den amerikanske tabloid-avis New York Post blev robothunden taget i brug tidligere på ugen i forbindelse med en sag, hvor en person var trængt ulovligt ind i et hjem og herefter havde barrikaderet sig.

Den cirka 30 kilo tunge Digidog er malet blå og er udstyret med kamera, mikrofoner og højttaler, og den kan blandt andet bruges i situationer, hvor politiet har brug for at kommunikere med en gerningsmand uden at ville bringe betjente i skudlinjen.

Se billeder og video af robotten her.

Solarwinds-angreb på dagsorden hos cyberråd
Det sofistikerede Solarwinds-angreb blev drøftet, da Cybersikkerhedsrådet i går gennemførte årets første møde. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

På mødet orienterede Center for Cybersikkerhed om angrebet, der blandt andet har ramt en række danske virksomheder og organisationer.

”Rådet drøftede derefter læringspunkter som f.eks. behov for overblik over systemer, patching og relevant logning som helt centrale forudsætninger for at sikre et højt cybersikkerhedsniveau,” oplyser styrelsen.

Nu får du en sms, når resultatet af din corona-test er klar
I fremtiden behøver du ikke løbende tjekke Sundhed.dk for at se om resultatet af din corona-test klar.

I stedet vil du nu bliver varslet med en sms-besked, når din test er blevet færdig-analyseret. Det oplyser Sundhedsdata-styrelsen på LinkedIn.

Om dagen i dag: Radaren blev testet første gang
Den 26. februar 1935 blev radaren født. På denne dag demonstrerende Robert Watson.Wat og Arnold Wilkins ifølge magasinet Wired første gang, at fly kunne blive lokaliseret gennem radiobølger.

Opdagelsen betød, at Storbritannien ved Anden Verdenskrigs udbrud havde et fuldt fungerende radar-netværk ved Den Engelske Kanal, og det har en væsentlig del af æren for, at det lykkedes for Storbritannien at vinde luftkrigen mod Nazi-Tyskland.
Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.