Artikel top billede

SolarWinds har ramt bredt i Danmark - BEC, Cowi og Statens IT blandt ofre

Det har været småt med overblikket over, hvem og hvor mange danske virksomheder, der er ramt af SolarWinds-angrebet. Nu er det kommet frem, at BEC, Cowi, Statens IT og en række andre institutioner er blevet kompromitterede.

SolarWinds-angrebet har ramt Danmark bredere end man hidtil har vidst.

Blandt en lang række kompromitterede danske organisationer og virksomheder er blandt andet BEC, Cowi, Statens IT og Vallensbæk Kommune.

Det skriver Version2.

Overblikket, der er stykket sammen gennem systematisk gennemgang af "offentlige og hemmelige lister over kompromitterede domæner samt udsagn fra anonyme kilder", maler et skræmmende billede af omfanget på dansk digital jord.

De ramte virksomheder tæller blandt andre it-leverandøren BEC, ingeniørfirmaet Cowi og flere danske kommuner.

Alle har de bekræftet, de er blevet ramt.

Derudover fortæller flere anonyme kilder uafhængigt af hinanden, at mange flere selskaber og myndigheder er ramt i Danmark.

Tidligere har det også været fremme, at to unavngivne danske energiselskaber samt flyselskabet SAS er ramt.

Læs også: To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere