Artikel top billede

Brætspil: Succestitel henter tocifret millionbeløb på Kickstarter

Et af de senere års mest populære brætspil, Everdell, har hentet over 16 millioner kroner i en succesfuld kampagne på Kickstarter. Her kan man få samtlige udvidelser i en ni kilo tung æske – hvis man er klar til at vente et år på herlighederne.

Moderne brætspil har for længst smidt deres image som noget, man spiller i det regnvåde sommerhus, når der hverken er tv-signal, mobildækning eller poolbord, og udvalget er vokset eksplosivt.

Mange titler bærer præg af professionelle udviklingsforløb og høje ambitionsniveauer, og under Covid-19 har efterspørgslen på brætspil nået vækstrater, som kun puslespil, strikkegrej, visse voksenartikler samt udstyr til hjemmekontoret kan matche.

Så det kan ikke undre, at udgivere af brætspil i stigende grad bruger crowdfunding til at skaffe udviklingsmidler eller til målrettet markedsføring. Sidstnævnte er en aktuel kampagne på Kickstarter et godt eksempel på.

I disse dage kører udgiverne af den succesfulde titel Everdell nemlig en Kickstarterkampagne, hvor man for 199 dollar – knap 1250 kroner – plus fragt får basisspil, alle eksisterende moduler samt to helt nye udvidelser. Alt sammen i en ni kilo tung æske.

Everdell er et sjovt og veldesignet spil med usædvanligt høj produktionsværdi, hvor op til seks personer skal bygge hver sin by befolket af diverse smådyr med skarpt blik på tilgængelige ressourcer og årstidernes skiften.

Spillet har længe været blandt de allermest populære titler på det toneangivende site boardgamegeek.com.

Men i dette tilfælde er prissætningen på den aktuelle Kickstarterkampagne så attraktiv, at det har fået mange Everdellspillere til at se rødt. Særligt er der en vis utilfredshed blandt dem, der allerede har brugt mange penge på basisspil og diverse halvdyre udvidelser.

De føler sig snydt, fordi man komparativt får den helt store samling på Kickstarter til halv pris sammenlignet med, hvad de eksisterende og kommende titler samlet ville koste i almindelig retail.

På den anden side kan man først regne med at få Kickstarterudgaven i marts 2022. Så har man allerede investeret i de eksisterende udgivelser, kan man jo hygge sig med dem, mens man venter på specialudgaven.

Under alle omstændigheder har Kickstarterkampagnen virkelig taget kegler. I skrivende stund er der ti dage igen af kampagnen, der allerede har rejst knap 16 millioner kroner.

Kickstarterkampagnen kører frem til 25. marts og kan findes her. Læs mere om Everdell i almindelighed på Boardgamegeek.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.