Artikel top billede

Brætspil: Succestitel henter tocifret millionbeløb på Kickstarter

Et af de senere års mest populære brætspil, Everdell, har hentet over 16 millioner kroner i en succesfuld kampagne på Kickstarter. Her kan man få samtlige udvidelser i en ni kilo tung æske – hvis man er klar til at vente et år på herlighederne.

Moderne brætspil har for længst smidt deres image som noget, man spiller i det regnvåde sommerhus, når der hverken er tv-signal, mobildækning eller poolbord, og udvalget er vokset eksplosivt.

Mange titler bærer præg af professionelle udviklingsforløb og høje ambitionsniveauer, og under Covid-19 har efterspørgslen på brætspil nået vækstrater, som kun puslespil, strikkegrej, visse voksenartikler samt udstyr til hjemmekontoret kan matche.

Så det kan ikke undre, at udgivere af brætspil i stigende grad bruger crowdfunding til at skaffe udviklingsmidler eller til målrettet markedsføring. Sidstnævnte er en aktuel kampagne på Kickstarter et godt eksempel på.

I disse dage kører udgiverne af den succesfulde titel Everdell nemlig en Kickstarterkampagne, hvor man for 199 dollar – knap 1250 kroner – plus fragt får basisspil, alle eksisterende moduler samt to helt nye udvidelser. Alt sammen i en ni kilo tung æske.

Everdell er et sjovt og veldesignet spil med usædvanligt høj produktionsværdi, hvor op til seks personer skal bygge hver sin by befolket af diverse smådyr med skarpt blik på tilgængelige ressourcer og årstidernes skiften.

Spillet har længe været blandt de allermest populære titler på det toneangivende site boardgamegeek.com.

Men i dette tilfælde er prissætningen på den aktuelle Kickstarterkampagne så attraktiv, at det har fået mange Everdellspillere til at se rødt. Særligt er der en vis utilfredshed blandt dem, der allerede har brugt mange penge på basisspil og diverse halvdyre udvidelser.

De føler sig snydt, fordi man komparativt får den helt store samling på Kickstarter til halv pris sammenlignet med, hvad de eksisterende og kommende titler samlet ville koste i almindelig retail.

På den anden side kan man først regne med at få Kickstarterudgaven i marts 2022. Så har man allerede investeret i de eksisterende udgivelser, kan man jo hygge sig med dem, mens man venter på specialudgaven.

Under alle omstændigheder har Kickstarterkampagnen virkelig taget kegler. I skrivende stund er der ti dage igen af kampagnen, der allerede har rejst knap 16 millioner kroner.

Kickstarterkampagnen kører frem til 25. marts og kan findes her. Læs mere om Everdell i almindelighed på Boardgamegeek.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere