Danske it-virksomheder i Europas vækst-top

It-virksomhederne Munk IT og RTX Telecom er de eneste danske virksomheder, der har fået en plads på en top 500 over Europas mest vækstskabende virksomheder. Det luner specielt hos RTX Telecom, som i år har varslet et underskud.

Der findes blot to danske virksomheder, der gør sig fortjent til at være med i Europas vækst top 500. Begge virksomheder kommer fra den danske it-branche, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fynske Munk IT og nordjyske RTX Telecom indtager henholdsvis placeringer som nummer 314 og 330 på listen over Europas mest vækstskabende virksomheder, som er udarbejdet af Microsoft, 3i, Boston Consulting Group og Pricewaterhousecoopers.

De har kigget på tværs af alle brancher, men fra Danmark var det altså it-selskaber, der gjorde sig fortjent til at komme med på listen.

- Vi er meget taknemmelige for at være blandt de virksomheder, og vi skal også have lov at have hænderne i vejret. Men der har været mange bekymringer og træningstimer undervejs, siger stifter og bestyrelsesformand Helge Munk fra Munk IT til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Munk IT står for driften af it-systemer og for fjern-backup for en række virksomheder og beskæftiger i dag 200 medarbejdere med afdelinger over hele landet.

RTX Telecom, som producerer komponenter til trådløs telefoni, har varslet et underskud i år, og derfor luner det hos selskabets direktør at blive kåret som en vækstvirksomhed.

- Folk har en meget kort hukommelse, og jeg ved ikke, hvor mange der er klar over, at vi har haft så høj en vækst. Nu har vi meldt et underskud ud, men det viser forhåbentligt, at vi har investeret pengene rigitgt, siger direktør Jørgen Elbæk til Morgenavisen Jyllands-Posten.

På listens førsteplads befinder sig britiske City Refrigeration, som fra 2000 til 2003 har skabt en jobvækst på 670 procent fra 937 til 7.217 ansatte.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.