Artikel top billede

USA afskærer igen kinesiske it-selskaber: Sortlister syv supercomputer-producenter

USA tilføjer igen en række kinesiske virksomheder til listen over selskaber, der ikke må handle med amerikanske virksomheder. Denne gang er det ni selskaber, der udvikler supercomputere, som står for skud.

Ni kinesiske it-selskaber, der udvikler supercomputere, er netop blevet sortlistet i USA.

Sådan lyder udmeldingen torsdag fra det amerikanske handelsministerium.

Argumentet for sorlistningen lyder, at selskaberne samarbejder med det kinesiske militær.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Supercomputere er afgørende for udviklingen af ​​mange - måske næsten alle - moderne våben og nationale sikkerhedssystemer, såsom atomvåben og hypersoniske våben," udtaler handelsminister Gina Raimondo i forbindelse med bandlysningen.

Den såkaldte "blacklist" udgøres af udenlandske selskaber, der ikke må handle med amerikanske virksomheder. Det er dog muligt at søge om en handelslicens, hvor selskaber efter en grundig undersøgelse i visse tilfælde kan få lov til at handle med USA alligevel.

Under Donald Trumps præsidentperiode sortlistede han en lang række kinesiske selskaber, der blev vurderet til at udgøre en national sikkerhedstrussel på den ene eller anden måde.

Det gjaldt blandt andet Kinas største Smartphone- og netværksleverandør, Huawei, der siden har lidt under de økonomiske sanktioner.

Læs også: USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele

Den tidligere præsident sortlistede desuden landets største chip-producent SMIC og drone-producenten DJI.

De syv supercomputer-producenter, der netop er blevet sortlistet, udgøres af:

Tianjin Phytium Information Technology, Shanghai High-Performance Integrated Circuit Design Center, Sunway Microelectronics, the National Supercomputing Center Jinan, the National Supercomputing Center Shenzhen, the National Supercomputing Center Wuxi og the National Supercomputing Center Zhengzhou.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere