Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Skatteministeren skruer op for kontrollen med digitale platforme

Regeringen vil intensivere kontrollen med it-platforme, når det gælder indbetaling af skat. Sammen med resten af EU skruer man nu op for kontrollen med skatteindbetalingen hos de mange nye digitale platforme.

Økonomien bliver stadig mere digital. Det gælder særligt de tjenester, vi bruger til dagligt, og derfor er der brug for mere kontrol med, om skatten også bliver betalt.

Sådan lyder det nu fra skatteminister Morten Bødskov (S), der sammen med de øvrige EU-lande skruer op for indsatsen over for de digitale platforme.

“Det er en prioritet for regeringen at sikre en ambitiøs international indsats på dette område, og vi arbejder derfor løbende aktivt for, at skattemyndighederne i EU skal blive endnu bedre til at arbejde sammen over grænserne og at udveksle oplysninger”, siger Morten Bødskov i en pressemeddelese.

Læs også: Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat

Forslaget er opstået i EU og er nu vedtaget som et direktiv med det forkortede navn DAC7.

Direktivet skal sikre, at digitale platforme forpligtes til at indsamle og indberette oplysninger, som gør det muligt at identificere de brugere, som sælger varer, leverer tjenesteydelser eller udlejer fast ejendom eller transportmidler via en digital platform, skriver skatteministeriet om den nye lovgivning.

Vil styrke dansk lovgivning

Dansk lovgivning sikrer allerede, at de digitale platforme skal indberette en række oplysninger til de danske skattemyndigheder. Alligevel vil det nye direktiv styrke indsaten, lyder det fra ministeren.

“En styrkelse af det administrative skattesamarbejde er en vigtig prioritet for regeringen og i det europæiske samarbejde. DAC7 vil give os bedre grundlag for at finde de brodne kar, der ikke betaler den skat, som vi alle er forpligtede til”, lyder det fra Morten Bødskov.

DAC7-direktivet betyder, at det bliver nemmere for myndighederne, at kontrollere om danskere, der tjener penge på at leje deres bil ud på GoMore eller sit sommerhus på Airbnb også betaler den skat, de skal.

Allerede under den tidligere regering fik man en aftale på plads, der skulle sikre at platforme som Airbnb indberettede indtægtsoplysninger om sine brugere.

“Det er en meget vigtig milepæl for en blomstrende deleøkonomi i Danmark, at de deleøkonomiske platforme som for eksempel Airbnb indberetter udlejernes indtægter direkte til skattemyndighederne. Det vil gøre det lettere for udlejere at holde styr på skattebetalingen, fordi det vil ske helt automatisk. Guleroden, vi til gengæld giver udlejerne, er et højere bundfradrag, så de kan beholde flere af lejeindtægterne i egen lomme. Det er en win-win-situation. Og jeg er glad for, at Airbnb ønsker at bidrage til det”, lød det dengang fra daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Læs mere her: Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat

Når den nye lovgivning bliver vedtaget i alle EU-lande, betyder det desuden, at de europæiske skattemyndigheder kan udveksle oplysningerne på tværs af landegrænser.

DAC7 skal være endeligt implementeret i hele EU 1. januar 2023.CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.