Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skatteministeren skruer op for kontrollen med digitale platforme

Regeringen vil intensivere kontrollen med it-platforme, når det gælder indbetaling af skat. Sammen med resten af EU skruer man nu op for kontrollen med skatteindbetalingen hos de mange nye digitale platforme.

Økonomien bliver stadig mere digital. Det gælder særligt de tjenester, vi bruger til dagligt, og derfor er der brug for mere kontrol med, om skatten også bliver betalt.

Sådan lyder det nu fra skatteminister Morten Bødskov (S), der sammen med de øvrige EU-lande skruer op for indsatsen over for de digitale platforme.

“Det er en prioritet for regeringen at sikre en ambitiøs international indsats på dette område, og vi arbejder derfor løbende aktivt for, at skattemyndighederne i EU skal blive endnu bedre til at arbejde sammen over grænserne og at udveksle oplysninger”, siger Morten Bødskov i en pressemeddelese.

Læs også: Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat

Forslaget er opstået i EU og er nu vedtaget som et direktiv med det forkortede navn DAC7.

Direktivet skal sikre, at digitale platforme forpligtes til at indsamle og indberette oplysninger, som gør det muligt at identificere de brugere, som sælger varer, leverer tjenesteydelser eller udlejer fast ejendom eller transportmidler via en digital platform, skriver skatteministeriet om den nye lovgivning.

Vil styrke dansk lovgivning

Dansk lovgivning sikrer allerede, at de digitale platforme skal indberette en række oplysninger til de danske skattemyndigheder. Alligevel vil det nye direktiv styrke indsaten, lyder det fra ministeren.

“En styrkelse af det administrative skattesamarbejde er en vigtig prioritet for regeringen og i det europæiske samarbejde. DAC7 vil give os bedre grundlag for at finde de brodne kar, der ikke betaler den skat, som vi alle er forpligtede til”, lyder det fra Morten Bødskov.

DAC7-direktivet betyder, at det bliver nemmere for myndighederne, at kontrollere om danskere, der tjener penge på at leje deres bil ud på GoMore eller sit sommerhus på Airbnb også betaler den skat, de skal.

Allerede under den tidligere regering fik man en aftale på plads, der skulle sikre at platforme som Airbnb indberettede indtægtsoplysninger om sine brugere.

“Det er en meget vigtig milepæl for en blomstrende deleøkonomi i Danmark, at de deleøkonomiske platforme som for eksempel Airbnb indberetter udlejernes indtægter direkte til skattemyndighederne. Det vil gøre det lettere for udlejere at holde styr på skattebetalingen, fordi det vil ske helt automatisk. Guleroden, vi til gengæld giver udlejerne, er et højere bundfradrag, så de kan beholde flere af lejeindtægterne i egen lomme. Det er en win-win-situation. Og jeg er glad for, at Airbnb ønsker at bidrage til det”, lød det dengang fra daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Læs mere her: Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat

Når den nye lovgivning bliver vedtaget i alle EU-lande, betyder det desuden, at de europæiske skattemyndigheder kan udveksle oplysningerne på tværs af landegrænser.

DAC7 skal være endeligt implementeret i hele EU 1. januar 2023.