RTX skal levere automatiske GSM-elmålere

El-selskabet Nesa vil med et ny-udviklet GSM-baseret system fra den underskudsramte nordjyske mobiludvikler RTX Telecom gøre elmåler-aflæsningen helt automatisk. RTX har store forventninger til, at teknologien vil kaste flere ordrer af sig.

Den nordjyske mobiludvikler RTX Telecom har indgået aftale med elselskabet Nesa om levering af 20.000 apparater, der skal anvendes til fjernaflæsning af el-målere.

De 20.000 apparater skal leveres i løbet af foråret 2005, hvor de skal installeres hos Nesa-kunder på Sjælland.

Det underskudsramte RTX Telecom har store forventninger til systemet, som bygger på den trådløse GSM-teknologi.

Kan aflæse automatisk

- Både el-selskaber og kunder er trætte af, at skulle aflæse el-måleren én gang om året. Med dette system bliver aflæsningen automatiseret. Nesa's it-system står i direkte trådløs kontakt med måleren, som kan programmeres til at aflæse for eksempel en gang om måneden, siger Jørgen Elbæk, administrerende direktør i RTX Telecom.

Med systemet kan el-kunderne samtidig løbende følge med i deres el-forbrug på nettet.

RTX Telecom, som producerer komponenter til trådløs telefoni, har varslet et underskud i år. Selskabet forventer, at den nye aftale vil have en "positiv" indflydelse på selskabets omsætning og indtjening i indeværende regnskabsår.

Jørgen Elbæk vil ikke afsløre præcist hvor meget ordren er værd, men røber dog, at den har en værdi på mere end 10 millioner kroner.

Samtidig kan den have gode fremtidsudsigter for den nordjyske mobiludvikler, der har brugt mere end et år på at udvikle det pågældende modul, som Nesa nu vil indbygge i de 20.000 nye målere.

En halv million målere

- Nesa står for at skulle have byttet 500.000 målere ud over de næste 10 år. Det er naturligvis en ordre, som vi håber at kunne komme i betragning til, hvis vi opfører os ordentligt, og der ikke sker strategiskift, siger Jørgen Elbæk.

Samtidig har flere andre el-selskaber kig på mulighederne i de automatiske og månedlige aflæsninger.

- Det er helt uafvendeligt, at man ikke længere vil acceptere en årlig aflæsning. Og vi har da en forventning om, at også andre el-selskaber kan se, at Nesas system virker, siger Jørgen Elbæk.

I RTX Telecom-modulet er der også indbygget en Bluetooth-interface, som med tiden vil kunne anvendes som en gateway til en håndholdt pda som for eksempel tyverialarm eller andet.

RTX Telecom har varslet et underskud i år - ikke mindst på grund af et strategiskift, hvor selskabet har ændret kurs mod i stigende omfang at udvikle og producere produkter.

Det har ramt selskabets cash-flow, fordi der har været en lang indkørings- og udviklingsfase af produkter.

- Man kan sige, at første del af vores plan er lykkedes, for det er jo lykkedes os at bruge penge. Vi tror, at vi har brugt dem fornuftigt. Nu skal vi over de kommende år se, om vi kan tjene penge. Ordren her er vigtig i den sammenhæng. Det er et godt skridt på vejen, siger Jørgen Elbæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere