IBM: Norden er blandt de bedste markeder

IBM har skruen i vandet og ser lyst på fremtiden. Selskabet forventer, at 2004 bliver det bedste år siden 2000. Også herhjemme går det godt. IBM Danmarks administrerende direktør, Lars Mikkelgaard, melder om stigende investeringslyst blandt de danske kunder.

IBM i Danmark og resten af Norden viser vejen frem i Europa, der gav fald for selskabet på de store markeder i Storbritannien, Frankrig, Italien og Tyskland.

Salgsudviklingen i Europa generelt var nærmest flad i tredje kvartal sammenlignet med året før og helt uden fordele i valutakursudviklingen, oplyser IBM.

Selskabet forklarer udviklingen med, at nogle markeder fortsat halter efter i den økonomiske genopretning.

Fremgang i flere områder

- Inden for EMEA steg salget i Østeuropa, de nordiske lande og Spanien, bemærker IBM's finanschef, Mark Loughridge.

Det er kun fra hovedkontoret i Armonk, New York, at cheferne må udtale sig om regnskabet.

Administrerende direktør for IBM Danmark, Lars Mikkelgaard, drister sig dog til at melde om god investeringslyst blandt selskabets nordiske kunder.

-Vi oplever en spirende investeringslyst herhjemme. Det er der ingen tvivl om. Vi ser optimisme, og vi ser mere interesse. Det er ikke kun for at konsolidere it-siden, men for at fokusere på nye områder, hvor man investerer i vækst, siger Lars Mikkelgaard.

USA & Asien trækheste

På globalt plan er Europa ikke den bærende kraft i selskabets resultat i tredje kvartal.

Stigningen blev især hentet på markederne i Asien og Amerika, hvor USA stod for den stærkeste vækst i tre år.

Mark Loughridge forventer, at de globale investeringer i it vil stige fire til fem procent i år, som han kalder "det bedste siden 2000".

IBM har især haft glæde af øget investeringslyst fra finans- og telekommunikationsvirksomheder.

IBM's nettoresultat steg en procent i tredje kvartal til knap 11 milliarder kroner sammenlignet med samme kvartal sidste år. Resultat var tynget ned af en udbetaling på næsten to milliarder kroner til et forlig i et søgsmål om nogle pensionsaftaler.

På produktsiden har det været serversalget, der har trukket IBM frem. Salget i tredje kvartal steg ni procent til 141 milliarder kroner.

Samlet var tallene lidt bedre end investorerne havde regnet med, og det smitter positivt af på selskabets aktiekurs.

Der var ellers nervøsitet blandt investorerne, efter at selskabet i september mistede de sidste fem år af en kæmpe outsourcing-kontrakt til en værdi af 30 milliarder kroner med finanshuset JP Morgan Chase & Co.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere