Lars Marcher ny topchef i Dataram

Danskeren Lars Marcher er blevet udnævnt til administrerende direktør for amerikanske Dataram. Han er nu den højest placerede dansker i en børsnoteret amerikansk virksomhed. Selskabets tidligere chef gennem 30 år, Robert Tarantino, bliver siddende som bestyrelsesformand.

Amerikanske Dataram, der købte det konkursramte Memory Card Technology, har netop udnævnt 42-årige danske Lars Marcher til ny administrerende direktør.

Skiftet ses som en begyndende udfasning af den tidligere direktør Robert Tarantino, der har ledet ramproducenten Dataram gennem de sidste 30 år af selskabets 37-årige historie.

Lars Marcher har nu titel af president og chief operating officer, hvilket nogenlunde svarer til en administrerende direktør i Danmark.

Daglig drift i Marchers hænder

Robert Tarantino, som er nået over de 60 år, fortsætter som formand og chief executive officer, men reelt er hele den daglige drift nu i Lars Marchers hænder.

Den sidste bid af ansvar, som Lars Marcher nu får overdraget, er det finansielle ansvar.

- Jeg er stolt over som dansker at lede en virksomhed som Dataram, der har været gennem hele it-udviklingen og stadig har det godt. Selskabet er gældfrit og vokser, siger Lars Marcher fra sit kontor i Datarams hovedkvarter i den amerikanske delstat New Jersey.

For at opnå en position som hans nyerhvervede skal man som dansker arbejde hårdere end tilsvarende amerikanske kandidater, da kultur, netværk og indimellem sproget kan være imod en, forklarer Lars marcher.

Han finder det prisværdigt, at danskere klarer sig godt i udenlandske virksomheder, men så gerne flere prøve kræfter med hovedkvarterer i udenlandske virksomheder, så de på egen krop kan føle hvordan det er at være tæt på en amerikansk børs.

- Det skaber andre synspunkter og daglige udfordringer end at sidde i et europæisk datterselskab, påpeger Lars Marcher, og fremhæver, at han især værdsætter sparringen med de øvrige hovedkvarterer i USA, der repræsenterer nogle af verdens største it-virksomheder.

Høj kompetence

Han vurderer, at hans generation af danske ledere står for høj kompetence og fleksibilitet og en god portion kontanthed, som er velanset i amerikanske virksomheder.

- Amerikansk kultur er jo meget anderledes end dansk kultur. Du kan jo ikke lede en amerikansk virksomhed, hvis du sidder med syv mennesker omkring et bord. Der skal være en, der sætter retningen og tager beslutningerne, siger Lars Marcher.

Han kom til USA via Datarams opkøb af det kollapsede John Trolle-selskab, Memory Card Technology, og inden da var han salgschef for Apple i Australien og New Zealand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere