Mærsk-boss indtræder i it-bestyrelser

Mærsk Datas topchef, Steen H. Knudsen, overtager Mærsks bestyrelsesposter i it-firmaerne Premitech og Cryptomathic. Dermed kommer han til at sidde med i bestyrelsen hos alle de fire firmaer, der bliver tilbage, når Mærsk Data er solgt til IBM.

Den øverste chef for Mærsk Data, Steen H. Knudsen, træder nu ind i bestyrelserne for de danske it-firmaer Premitech og Cryptomathic.

Steen H. Knudsen har dermed taget første skridt ind i den nye karriere, der venter, når de europæiske konkurrencemyndigheder har godkendt IBM's køb af Mærsk Data.

Med i handlen følger nemlig ikke Mærsks ejerandele i firmaerne Premitech, Cryptomathic, Scalepoint Technologies og Mærsk Data Defence.

Afløser Mærsk-mænd
Det bliver fremover Steen H. Knudsens opgave at følge specielt de tre førstnævnte selskaber til dørs mod et eventuelt salg.

I Cryptomathic afløser han Flemming Jensen, mens han i Premitech indtræder i bestyrelsen i stedet for Martin Borch.

I Premitech ser direktør Jan Ishøj Nielsen frem til at kunne gøre nytte af Steen H. Knudsens kontaktnet og erfaringer.

- Vi har haft en rigtig god mand i Martin Borch, men der er ingen tvivl om, at Steen H. Knudsen kommer med et meget bredt kontaktnet, og så har Mærsk Data også et datterselskab i USA, som i høj grad er der, hvor fremtiden ligger for os, siger Jan Ishøj Nielsen.

Steen H. Knudsen har hidtil fulgt selskaberne fra sidelinjen, så selv forventer han ikke de store forandringer, selvom han håber at kunne bidrage til de relativt små firmaer med sin erfaring fra it-branchen.

- Mærsk Data var heller ikke særlig stort, da jeg begyndte for 20 år siden, så det er som at vende tilbage til rødderne. Det er to poster, som jeg tidligere har uddelt til andre i min ledergruppe, som jeg nu selv overtager, fortæller Steen H. Knudsen.

Uafklaret fremtid
Han var med til at sætte gang i salget af Mærsk Data til IBM, da han efter en strategisk analyse kom frem til den konklusion, at Mærsk Data ville være bedst tjent med at blive solgt til en global it-aktør.

Steen H. Knudsen ønskede dog ikke at flytte med over i IBM, da det ville give en interessekonflikt i forhold til salget. Han er derfor heller ikke med til arbejdet med at slå de to selskaber sammen.

- Jeg er ikke involveret, da jeg ikke er en person, som fortsætter. Jeg bliver taget med på råd engang imellem, og ellers driver jeg forretningen som altid. Jeg varetager sælgers interesser, siger han.

Steen H. Knudsen pusler samtidig med andre planer, når han træder tilbage fra topposten i Mærsk Data, men de bliver først endeligt afklaret, når handlen mellem Mærsk og IBM er gået endeligt igennem.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.