Mærsk-boss indtræder i it-bestyrelser

Mærsk Datas topchef, Steen H. Knudsen, overtager Mærsks bestyrelsesposter i it-firmaerne Premitech og Cryptomathic. Dermed kommer han til at sidde med i bestyrelsen hos alle de fire firmaer, der bliver tilbage, når Mærsk Data er solgt til IBM.

Den øverste chef for Mærsk Data, Steen H. Knudsen, træder nu ind i bestyrelserne for de danske it-firmaer Premitech og Cryptomathic.

Steen H. Knudsen har dermed taget første skridt ind i den nye karriere, der venter, når de europæiske konkurrencemyndigheder har godkendt IBM's køb af Mærsk Data.

Med i handlen følger nemlig ikke Mærsks ejerandele i firmaerne Premitech, Cryptomathic, Scalepoint Technologies og Mærsk Data Defence.

Afløser Mærsk-mænd
Det bliver fremover Steen H. Knudsens opgave at følge specielt de tre førstnævnte selskaber til dørs mod et eventuelt salg.

I Cryptomathic afløser han Flemming Jensen, mens han i Premitech indtræder i bestyrelsen i stedet for Martin Borch.

I Premitech ser direktør Jan Ishøj Nielsen frem til at kunne gøre nytte af Steen H. Knudsens kontaktnet og erfaringer.

- Vi har haft en rigtig god mand i Martin Borch, men der er ingen tvivl om, at Steen H. Knudsen kommer med et meget bredt kontaktnet, og så har Mærsk Data også et datterselskab i USA, som i høj grad er der, hvor fremtiden ligger for os, siger Jan Ishøj Nielsen.

Steen H. Knudsen har hidtil fulgt selskaberne fra sidelinjen, så selv forventer han ikke de store forandringer, selvom han håber at kunne bidrage til de relativt små firmaer med sin erfaring fra it-branchen.

- Mærsk Data var heller ikke særlig stort, da jeg begyndte for 20 år siden, så det er som at vende tilbage til rødderne. Det er to poster, som jeg tidligere har uddelt til andre i min ledergruppe, som jeg nu selv overtager, fortæller Steen H. Knudsen.

Uafklaret fremtid
Han var med til at sætte gang i salget af Mærsk Data til IBM, da han efter en strategisk analyse kom frem til den konklusion, at Mærsk Data ville være bedst tjent med at blive solgt til en global it-aktør.

Steen H. Knudsen ønskede dog ikke at flytte med over i IBM, da det ville give en interessekonflikt i forhold til salget. Han er derfor heller ikke med til arbejdet med at slå de to selskaber sammen.

- Jeg er ikke involveret, da jeg ikke er en person, som fortsætter. Jeg bliver taget med på råd engang imellem, og ellers driver jeg forretningen som altid. Jeg varetager sælgers interesser, siger han.

Steen H. Knudsen pusler samtidig med andre planer, når han træder tilbage fra topposten i Mærsk Data, men de bliver først endeligt afklaret, når handlen mellem Mærsk og IBM er gået endeligt igennem.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.