Mærsk-boss indtræder i it-bestyrelser

Mærsk Datas topchef, Steen H. Knudsen, overtager Mærsks bestyrelsesposter i it-firmaerne Premitech og Cryptomathic. Dermed kommer han til at sidde med i bestyrelsen hos alle de fire firmaer, der bliver tilbage, når Mærsk Data er solgt til IBM.

Den øverste chef for Mærsk Data, Steen H. Knudsen, træder nu ind i bestyrelserne for de danske it-firmaer Premitech og Cryptomathic.

Steen H. Knudsen har dermed taget første skridt ind i den nye karriere, der venter, når de europæiske konkurrencemyndigheder har godkendt IBM's køb af Mærsk Data.

Med i handlen følger nemlig ikke Mærsks ejerandele i firmaerne Premitech, Cryptomathic, Scalepoint Technologies og Mærsk Data Defence.

Afløser Mærsk-mænd

Det bliver fremover Steen H. Knudsens opgave at følge specielt de tre førstnævnte selskaber til dørs mod et eventuelt salg.

I Cryptomathic afløser han Flemming Jensen, mens han i Premitech indtræder i bestyrelsen i stedet for Martin Borch.

I Premitech ser direktør Jan Ishøj Nielsen frem til at kunne gøre nytte af Steen H. Knudsens kontaktnet og erfaringer.

- Vi har haft en rigtig god mand i Martin Borch, men der er ingen tvivl om, at Steen H. Knudsen kommer med et meget bredt kontaktnet, og så har Mærsk Data også et datterselskab i USA, som i høj grad er der, hvor fremtiden ligger for os, siger Jan Ishøj Nielsen.

Steen H. Knudsen har hidtil fulgt selskaberne fra sidelinjen, så selv forventer han ikke de store forandringer, selvom han håber at kunne bidrage til de relativt små firmaer med sin erfaring fra it-branchen.

- Mærsk Data var heller ikke særlig stort, da jeg begyndte for 20 år siden, så det er som at vende tilbage til rødderne. Det er to poster, som jeg tidligere har uddelt til andre i min ledergruppe, som jeg nu selv overtager, fortæller Steen H. Knudsen.

Uafklaret fremtid

Han var med til at sætte gang i salget af Mærsk Data til IBM, da han efter en strategisk analyse kom frem til den konklusion, at Mærsk Data ville være bedst tjent med at blive solgt til en global it-aktør.

Steen H. Knudsen ønskede dog ikke at flytte med over i IBM, da det ville give en interessekonflikt i forhold til salget. Han er derfor heller ikke med til arbejdet med at slå de to selskaber sammen.

- Jeg er ikke involveret, da jeg ikke er en person, som fortsætter. Jeg bliver taget med på råd engang imellem, og ellers driver jeg forretningen som altid. Jeg varetager sælgers interesser, siger han.

Steen H. Knudsen pusler samtidig med andre planer, når han træder tilbage fra topposten i Mærsk Data, men de bliver først endeligt afklaret, når handlen mellem Mærsk og IBM er gået endeligt igennem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere