Artikel top billede

Mægtige Googles samlede indtjening i Danmark i hele 2020: 21,9 millioner kroner - betaler 20 millioner kroner i ekstra skat efter undersøgelse

Google opgør den samlede indtjening for den danske forretning i hele 2020 til 21,9 millioner kroner. Omsætnignen i den danske Google-forretnings er vokset med 13,7 procent til nu 322 millioner kroner. Se de danske nøgletal for Google her.

Googles danske forretning har vokseværk, viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2020, hvor der noteres fremgang på alle nøgletal.

Googles danske forretning opgør således et samlet overskud for 2020 på 21,9 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 32,7 procent i forhold til 2019.

Ligeledes er omsætningen vokset markant fra 283 millioner kroner i 2019 til 322 millioner kroner i 2020.

Tallet skal dog tages med et gran salt og er ikke udtryk for hele Googles forretning i Danmark, da langt hovedparten af selskabets ordrer med danske virksomheder og øvrige kunder i mange år er blevet faktureret fra Google Ireland Limited i Dublin.

Det er således tidligere blevet anslået, at Googles reelt omsætter for mere end to milliarder kroner i Danmark, men pengene bogføres blot ikke i den danske Google-forretning.

Den danske Google-forretning beskæftiger sig alene med salg af marketing- og kundesupport samt forskellige former for udviklings-arbejde og fungerer reelt som en underafdeling af det europæiske hovedkvarter i Irland.

Også antallet af medarbejdere er steget fra 106 medarbejdere i gennemsnit i 2019 til 123 ansatte i 2020, fremgår det.

Har afsluttet sag med skat

Af Google Danmarks årsregnskab fremgår det desuden, at selskabet har betalt knap 20,5 millioner kroner i ekstra-skat til de danske skattemyndigheder.

Pengene er faldet, efter det danske skattevæsen har gennemgået Googles skattebetalinger fra 2014 til 2019.

Google betalte ifølge sine egne opgørelser 5,4 millioner kroner i skat i 2019.

Dette beløb er steget markant til 2020, hvor Google oplyser, at selskabet har betalt knap 32,8 millioner i skat.

Du finder hele Google Danmarks årsregnskab for 2020 her.
Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.