Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Industriens Fond vil uddanne 6.000 bestyrelsesmedlemmer i it-sikkerhed / Jacob Wandt og Anders Bjørnsbo investerer i Actee / En ud af syv danske virksomheder føler sig fuldt beskyttede

Industriens Fond vil uddanne 6.000 bestyrelsesmedlemmer i it-sikkerhed. Jacob Wandt og Anders Bjørnsbo investerer i Actee. En ud af syv danske virksomheder føler sig fuldt beskyttede. Robot-rigmænd vil investere i robotter med ny investeringsfond.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der denne morgen er sammensat af Dan Jensen.

Industriens Fond vil uddanne 6.000 bestyrelsesmedlemmer i it-sikkerhed

Industriens Fond vil i samarbejde med blandt andet Bestyrelsesforeningen uddanne 6.000 bestyrelsesmedlemmer i it-sikkerhed.

Det kommer til at ske med det, som parterne kalder for et ‘ambitiøst træningsprogram,’ som kommer til at løbe frem til 2024 under navnet Industriens Fonds Cyberprogram.

En af metoderne bliver en såkaldt ‘cyberrisk simulator, der er “designet til at give deltagerne hjertebanken og svedige håndflader, men også konkrete værktøjer til at håndtere cyberhændelser,” som det hedder i en udsendt meddelelse fra Industriens Fond.

Det hele kommer til at foregå i et træningscenter på CBS i København, hvor 2.000 bestyrelsesmedlemmer fra næste år skal sluses igennem om året.

Jacob Wandt og Anders Bjørnsbo investerer i Actee

It-rigmændene Anders Bjørnsbo og Jacob Wandt - der i 2013 solgte e-conomic for 761 millioner kroner - skyder begge penge ind i Roskilde-selskabet Actee, der står bag en række simuleringssløsninger til bestyrelser og lignende.

Selskabet har med stifter og direktør Leif Sørensen i spidsen i dag allerede 40.000 brugere i 22 lande, og det er planen, at den nye kapital skal investeres i yderligere ekspansion målrettet det tyske marked.

”Vi sætter nu et dedikeret team ind i Tyskland for at sætte yderligere fart i aftalerne med de store konsulenthuse. Vi har i forvejen aftaler med nogle af de store konsulenthuse, men vi skal have mange flere koblet på. Det skal den fysiske tilstedeværelse være med til at accelerere,” meddeler Leif Sørensen.

I ejerkredsen finder vi i dag også den tidligere Bluegarden-direktør Mogens Elsberg.

Jacob Wandt har været med i ejerkredsen siden 2018, mens Anders Bjørnsbo er ny som investor.

En ud af syv danske virksomheder føler sig fuldt beskyttede

14 procent af de danske virksomheder vurderer, at deres it-sikkerheds-løsninger yder dem fuld beskyttelse, mens 13 procent omvendt mener, at der er meget stor risiko for, at de bliver hacket.

Sådan lyder konklusionerne i en ny undersøgelse fra Kaspersky og IDC, der peger på, at hele 84 procent af virksomhederne “regner med at blive ramt af et målrettet it-angreb.”

Ifølge Kaspersky og IDC har 46 procent af virksomhederne oplevet mindst to databrud i de seneste to år.

“Bruddene har resulteret i at hver fjerde virksomhed har mistet kundedata, hver tredje har mistet finansielle data og hver femte har mistet medarbejderdata. Hver fjerde virksomhed har direkte tabt kunder, som følge,” lyder det fra sikkerhedsselskabet.

Robot-rigmænd vil investere i robotter med ny investeringsfond

To af Odense robot-rigmænd, Thomas Visti og Lasse Kieffer, åbner sammen med aktieanalytikeren Søren Schmidt investeringsfonden Robot Valley Capital, der vil investere i børsnoterede selskaber inden for robotindustrien, skriver Børsen samt Fyens Stiftstidende.

Fonden får 25 millioner kroner at gøre godt med, hvoraf de 20 millioner kroner kommer fra Thomas Visti, der er blevet stenrig på salget af først Universal Robots og dernæst Mobile Industrial Robots - begge til amerikanske Teradyne.

Thomas Visti siger til Børsen, at fonden har et langsigtet sigte på fem år eller mere.