Artikel top billede

Kaseya patcher sårbarheden der blev udnyttet i REvils ransomware-angreb

Godt ti dage efter et ransomware-angreb, der bredte sig fra it-leverandøren Kasey til omkring 60 MSP'er og videre til 1.500 mindre virksomheder, har Kaseya frigivet en patch til de udnyttede sårbarheder.

It-leverandøren Kaseya, der i starten af juli blev kompromitterede og udnyttet til at sprede ransomware til virksomhedens egne kunder - og videre til deres kunder - har nu frigivet en sikkerhedsopdatering til de VSA-nuldags sårbarheder, som bruges af den russiske REvil-hackergruppe til at angribe ofrene.

Kaseyas kunder, der primært er Manegement Service Providers (MSP'er) kan implementere opdateringen med det samme via egen server eller gennem Kaseyas cloud-baserede SaaS-løsning.

Det skriver it-mediet BleepingComputer.

Det er stadig ikke helt klart, præcist hvilke sårbarheder, der blev brugt i angrebet, men det menes at være en eller en kombination af CVE'erne CVE-2021-30116, CVE-2021-30119 og CVE-2021-30120.

Siden angrebet har Kaseya opfordret sine kunder til at lukke helt for de berørte servere, til en patch var klar. Det er altså sket nu, godt ti dage efter angrebt, hvor Kaseya har frigivet VSA 9.5.7a (9.5.7.2994)-opdateringen.

Syv sårbarheder

Allerede i april havde Dutch Institute for Vulnerability Disclosure (DIVD) advaret Kaseya om syv sårbarheder, som instituttet havde fundet i leverandørens produkter.

De sårbarheder, der er løst med den nyeste opdatering er markeret med "*" i faktaboksen.

Foruden disse tre sårbarheder løster patchen også to andre problemer. Før ville visse API-svar indeholde en adgangskodeshash, der potentielt udsatte svage adgangskoder for brute force-angreb. Kodeordsværdien er nu maskeret fuldstændigt.

Den har desuden rettet en sårbarhed, der kunne tillade uautoriseret upload af filer til VSA-serveren.

Kaseya havde i april implementeret patches til de fleste af sårbarhederne på sin VSA SaaS-tjeneste, men ikke til den lokale version af VSA.

Det resulterede i, at omkring 60 MSP'er 2. juli blev ramt af REvils angreb, som spredte sig videre til op til 1.500 små og mellemstore virksomheder, der benyttede sig af disse MSP'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere