Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Kaseya har været kompromitteret tre gange før det gigantiske hack i juli gjorde virksomheden verdenskendt

Kaseya er blevet kompromitterede igen og igen og igen... og så igen. Se her hvorfor Kaseyas sikkerhed har været så udfordret.

Kaseya er kommet på alle læber i it-branchen siden 2. juli, hvor den ellers anonyme Miami-baserede virksomhed blev ramt af "verdens størte hackerangreb". Men det viser sig, at det ikke er første gang virksomheden har været kompromitteret af ondsindede aktører.

Faktisk han softewareleverandøren været igennem yderligere tre mere eller mindre succesfulde angreb siden 2014.

2019

Forrige gang Kaseya fandt sig selv midt i et hackerangreb var i 2019, hvor softwareleverandøren selv blev offer for et kædeangreb, hvor Kaseya befandt sig i andet led.

Via et andet selskabs tilføjelsessoftwarekomponent til Kaseya VSA - Kaseyas Virtual System Administrator-produkt - kom ransomware ind og forårsagede skader - dog i mere begrænset omfang end i år.

Eksperter har ifølge AP News har oven i købet forbundet nogen af de samme hackere med 2019-angrebet, som senere har dannet hackergruppen Revil, som står bag 2021-angrebet på Kaseya.

2018

I 2018 lykkedes det hackere at infiltrere Kaseyas fjernværktøj for at køre en såkaldt "cryptojacking"-operation.

Her kanaliserer bagmændene styrken fra ramte computere til mining af kryptovaluta. Dette sker ofte uden at ofrene bemærker det.

Det var et mindre skadeligt brud, men angrebet baserede sig ligeledes på Kaseya VSA, som gerningsperonerne bruge som spingbræt for at få adgang til de virksomheder, der bruger det.

2014

Tilbage i 2014 sagsøgte Kaseyas egne grundlæggere virksomheden i en tvist om ansvaret for en VSA-sikkerhedsfejl.

Fejlene gjorde det muligt for hackere at lancere en separat kryptovaluta-ordning. Dengang nægtede grundlæggerne ansvaret for sårbarheden og kaldte selskabets anklager mod dem en "falsk påstand."

Næsten alle Kaseyas sikkerhedsproblemer kommer på baggrund af velkendte kodningssårbarheder, der burde have været behandlet tidligere, sagde cybersikkerhedsekspert Katie Moussouris, der er grundlægger og administrerende direktør for Luta Security.

De fleste af angrebene har været afhængige af SQL-injektioner - en gammel teknik, som hackere bruger til at injicere ondsindet kode i webforespørgsler.

”Det peger på et kronisk produktsikkerhedsproblem i Kaseyas software, der forbliver uadresseret syv år senere,” siger hun til AP News.

"Når organisationer vælger at overse sikkerhedsudfordringer, fortsætter hændelserne, og som i dette tilfælde bliver de værre."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere