Artikel top billede

Kaseya har været kompromitteret tre gange før det gigantiske hack i juli gjorde virksomheden verdenskendt

Kaseya er blevet kompromitterede igen og igen og igen... og så igen. Se her hvorfor Kaseyas sikkerhed har været så udfordret.

Kaseya er kommet på alle læber i it-branchen siden 2. juli, hvor den ellers anonyme Miami-baserede virksomhed blev ramt af "verdens størte hackerangreb". Men det viser sig, at det ikke er første gang virksomheden har været kompromitteret af ondsindede aktører.

Faktisk han softewareleverandøren været igennem yderligere tre mere eller mindre succesfulde angreb siden 2014.

2019

Forrige gang Kaseya fandt sig selv midt i et hackerangreb var i 2019, hvor softwareleverandøren selv blev offer for et kædeangreb, hvor Kaseya befandt sig i andet led.

Via et andet selskabs tilføjelsessoftwarekomponent til Kaseya VSA - Kaseyas Virtual System Administrator-produkt - kom ransomware ind og forårsagede skader - dog i mere begrænset omfang end i år.

Eksperter har ifølge AP News har oven i købet forbundet nogen af de samme hackere med 2019-angrebet, som senere har dannet hackergruppen Revil, som står bag 2021-angrebet på Kaseya.

2018

I 2018 lykkedes det hackere at infiltrere Kaseyas fjernværktøj for at køre en såkaldt "cryptojacking"-operation.

Her kanaliserer bagmændene styrken fra ramte computere til mining af kryptovaluta. Dette sker ofte uden at ofrene bemærker det.

Det var et mindre skadeligt brud, men angrebet baserede sig ligeledes på Kaseya VSA, som gerningsperonerne bruge som spingbræt for at få adgang til de virksomheder, der bruger det.

2014

Tilbage i 2014 sagsøgte Kaseyas egne grundlæggere virksomheden i en tvist om ansvaret for en VSA-sikkerhedsfejl.

Fejlene gjorde det muligt for hackere at lancere en separat kryptovaluta-ordning. Dengang nægtede grundlæggerne ansvaret for sårbarheden og kaldte selskabets anklager mod dem en "falsk påstand."

Næsten alle Kaseyas sikkerhedsproblemer kommer på baggrund af velkendte kodningssårbarheder, der burde have været behandlet tidligere, sagde cybersikkerhedsekspert Katie Moussouris, der er grundlægger og administrerende direktør for Luta Security.

De fleste af angrebene har været afhængige af SQL-injektioner - en gammel teknik, som hackere bruger til at injicere ondsindet kode i webforespørgsler.

”Det peger på et kronisk produktsikkerhedsproblem i Kaseyas software, der forbliver uadresseret syv år senere,” siger hun til AP News.

"Når organisationer vælger at overse sikkerhedsudfordringer, fortsætter hændelserne, og som i dette tilfælde bliver de værre."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.