Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Flere kvinder søger ind på tech-uddannelser: "Det er en meget stor succeshistorie"

Mere end en tredjedel af de nye studerende på de tekniske uddannelser er nu kvinder, viser nye tal Uddannelse og Forskning styrelsen.

Sammenlignet med 2019 er antallet af kvinder, der har søgt ind på en såkaldt stem-uddanelse steget med 10 procent.

Det viser nye tal fra Uddannelses og Forskningsstyrelsen i forbindelse med det seneste studieoptag.

De nye tal viser, at kvinder i dag udgør 33,8 procent på af de optagne på landets stem-uddannelser.

Stem er en forkortelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics og dækker således over it-uddannelser samt andre tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

”Det er en meget stor succeshistorie. Det har været en politisk ambition både under forrige regeringer og denne her regeringer,” siger ddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til nyhedabureauet Ritzau.

Det har længe været en ambition for både politikere og brancheorganisationer at øge optaget af kvinder på de tekniske uddannelser, hvilket blandt andet kan være med til at løse de problemer med mangel på kvalificeret arbejdskraft, som blandt andet it-branchen er udsat for.

"Efterspørgslen fra erhvervslivet på it- og tekniske kompetencer er stigende. Derfor er det rigtig godt, at den overordnede positive trend med flere stem-uddannede – og ikke mindst stem-uddannede kvinder – fortsætter. Det gør mig rigtig glad, at vi ser en stigning på 10 procent siden 2019 for kvinder på stem-uddannelser. Vi har brug for at få alle talenter i spil uanset køn," siger Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Lavere optag på it-uddannelser

De seneste opgrelser fra Uddannelses- og Forksningsministeriet viser dog også, at de samlede optag på landets it-uddannelser er faldet med fem procent.

Det er ærgrer brancheorganisationen IT-Branchen.

”Det betyder at der er unge, der går glip af fantastiske jobmuligheder og it-virksomheder, der går glip af talent,” siger Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Det kan du læsere mere om her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.