Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Flere kvinder søger ind på tech-uddannelser: "Det er en meget stor succeshistorie"

Mere end en tredjedel af de nye studerende på de tekniske uddannelser er nu kvinder, viser nye tal Uddannelse og Forskning styrelsen.

Sammenlignet med 2019 er antallet af kvinder, der har søgt ind på en såkaldt stem-uddanelse steget med 10 procent.

Det viser nye tal fra Uddannelses og Forskningsstyrelsen i forbindelse med det seneste studieoptag.

De nye tal viser, at kvinder i dag udgør 33,8 procent på af de optagne på landets stem-uddannelser.

Stem er en forkortelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics og dækker således over it-uddannelser samt andre tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

”Det er en meget stor succeshistorie. Det har været en politisk ambition både under forrige regeringer og denne her regeringer,” siger ddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til nyhedabureauet Ritzau.

Det har længe været en ambition for både politikere og brancheorganisationer at øge optaget af kvinder på de tekniske uddannelser, hvilket blandt andet kan være med til at løse de problemer med mangel på kvalificeret arbejdskraft, som blandt andet it-branchen er udsat for.

"Efterspørgslen fra erhvervslivet på it- og tekniske kompetencer er stigende. Derfor er det rigtig godt, at den overordnede positive trend med flere stem-uddannede – og ikke mindst stem-uddannede kvinder – fortsætter. Det gør mig rigtig glad, at vi ser en stigning på 10 procent siden 2019 for kvinder på stem-uddannelser. Vi har brug for at få alle talenter i spil uanset køn," siger Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Lavere optag på it-uddannelser

De seneste opgrelser fra Uddannelses- og Forksningsministeriet viser dog også, at de samlede optag på landets it-uddannelser er faldet med fem procent.

Det er ærgrer brancheorganisationen IT-Branchen.

”Det betyder at der er unge, der går glip af fantastiske jobmuligheder og it-virksomheder, der går glip af talent,” siger Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Det kan du læsere mere om her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere