Artikel top billede

Næsten 30 topanklagere fra USA hacket i forbindelse med SolarWinds-angreb

Som minimum fik 27 amerikanske topanklagere hacket deres e mail under det store SolarWinds-angreb. Nu frygter USA's justitsministerie, at yderst fortrolig oplysninger er lækket.

I forbindelse med det gigantiske kædehack på det amerikanske software-firma SolwarWinds i 2020, fik minimum 27 topanklagere fra USA hacket deres e-mail.

Det skriver BBC.

SolarWinds kom på alles læber, da virksomheden blev epicenteret i omfattende hacker-angreb.

Angrebet på brugere af softwaren SolarWinds - som USA har bebrejdet Rusland - var det værste cyber -spionageangreb nogensinde på den amerikanske regering.

USA's justitsministerie frygter nu, at hackerne kan have fået adgang til følsomme, fortrolige og hemmelige oplysninger, herunder navne på informanter via de mange topanklageres e-mailkonti.

"Det er potentielt meget alvorligt," siger Gil Soffer, en tidligere forbundsadvokat, til BBC.

Ifølge justitsministeriet kan hackerne have kompromitteret topanklagernes e-mail-konti allerede i maj 2020 - cirka syv måneder før SolarWinds-hacket blev offentliggjort.

Man arbejder nu på at afbøde "operationelle, sikkerheds- og privatlivsrisici" forårsaget af hacket.

Det står ikke klart, hvilken slags information der kan være stjålet.

SolarWinds-angrebet bliver kaldt et kæde-angreb, idet hackerne brugte SolarWinds som springbræt til at nå ud til og ind i over hundrede organisationer på verdensplan.

Angrebet har fået status som det største og mest sofistikerede cyberangreb nogensinde, og USA og Storbritannien har været meget klare i spyttet om, at det er Ruslands efterretningstjeneste, der har stået bag.

Rusland har nægtet at stå bag.