Artikel top billede

Google holder fast: Helt ok at fyre medarbejdere efter protester

Medarbejderne hos søgegiganten Google har ikke indflydelse på, hvilke kunder selskabet vælger at sælge sine services til. Dermed fastholder Google sin ret til at fyre medarbejdere der demonstrerer mod kontroversille opgaver, som Google har påtaget sig.

Googles medarbejdere har ikke ret til at demonstrere mod de kunder, som selskabet vælger at samarbejde med.

Derfor fastholder den amerikanske søgegigant, at selskabet har ret til at fyre medarbejdere, der modsætter sig opgaver fra bestemte kunder.

Det slår Google fast over for en amerikansk domstol efter flere sager, hvor Googles medarbejdere har protesteret over at skulle arbejde på kontroversielle projekter, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Sagen er opstået efter den amerikanske stat har anklaget Google for at bryde medarbejdernes rettigheder og dermed være på kant med amerikansk lovgivning.

Det afviser Googles advokat Al Latham dog pure over for en amerikansk domstol, som skal tage stilling til sagen.

"Selv hvis Google havde, for argumentets skyld, opsagt medarbejdere for at protestere mod valget af kunder, ville det ikke være i strid med loven," lød det fra Al Latham i retten tirsdag.

Konkret bliver Google anklaget for ulovligt at have fyret fem medarbejdere for at protestere mod projekter, som Google har påtaget sig. Selskabet fastholder dog, at man har ret til at afskedige medarbejdere, der ikke er enig med de kunder som Google samarbejder med.

Diskussionen er blusset op ad flere omgange. Senest har medarbejdere protesteret over, at Google valgte at påtage sig en opgave for det amerikanske grænsepoliti.

Problemet breder sig også til andre it-virksomheder. Senest har det danskstiftede selskab Unity oplevet, at medarbejdere har sat spørgsmålstegn ved de projekter, som selskabet udfører for det amerikanske forsvarsministerium.Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.