Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google holder fast: Helt ok at fyre medarbejdere efter protester

Medarbejderne hos søgegiganten Google har ikke indflydelse på, hvilke kunder selskabet vælger at sælge sine services til. Dermed fastholder Google sin ret til at fyre medarbejdere der demonstrerer mod kontroversille opgaver, som Google har påtaget sig.

Googles medarbejdere har ikke ret til at demonstrere mod de kunder, som selskabet vælger at samarbejde med.

Derfor fastholder den amerikanske søgegigant, at selskabet har ret til at fyre medarbejdere, der modsætter sig opgaver fra bestemte kunder.

Det slår Google fast over for en amerikansk domstol efter flere sager, hvor Googles medarbejdere har protesteret over at skulle arbejde på kontroversielle projekter, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Sagen er opstået efter den amerikanske stat har anklaget Google for at bryde medarbejdernes rettigheder og dermed være på kant med amerikansk lovgivning.

Det afviser Googles advokat Al Latham dog pure over for en amerikansk domstol, som skal tage stilling til sagen.

"Selv hvis Google havde, for argumentets skyld, opsagt medarbejdere for at protestere mod valget af kunder, ville det ikke være i strid med loven," lød det fra Al Latham i retten tirsdag.

Konkret bliver Google anklaget for ulovligt at have fyret fem medarbejdere for at protestere mod projekter, som Google har påtaget sig. Selskabet fastholder dog, at man har ret til at afskedige medarbejdere, der ikke er enig med de kunder som Google samarbejder med.

Diskussionen er blusset op ad flere omgange. Senest har medarbejdere protesteret over, at Google valgte at påtage sig en opgave for det amerikanske grænsepoliti.

Problemet breder sig også til andre it-virksomheder. Senest har det danskstiftede selskab Unity oplevet, at medarbejdere har sat spørgsmålstegn ved de projekter, som selskabet udfører for det amerikanske forsvarsministerium.