Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Microsoft advarer tusindvis af cloud-kunder om udsatte databaser: "Dette er den værste cloud-sårbarhed, du kan forestille dig"

Microsoft har sendt en advarsel til tusindsvis af cloud-kunder. Det har nemlig været muligt for uvedkommende at få adgang til kundernes hoveddatabase gennem Azure, hvor der kan læses med, rettes og endda slettes. Microsoft melder, at der ingen tegn er på, at sårbarheden er blevet udnyttet.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i cloud-sårbarheden hos Microsoft
  • Hvor mange kunder, der er blevet advaret
  • Hvordan udvedkommende kunne få adgang til kundernes databaser
386
2 min
Tech-giganten Microsoft har udsendt en advarsel til tusindvis af cloud-kunder - hvilket inkluderer nogle af verdens største virksomheder.

Hackere har nemlig haft mulig for at læse, ændre og selv slette deres hoveddatabase, skriver Reuters.

Denne sårbarhed er opstået i Microsoft Azures flagskib, kaldet Cosmos DB database. Et efterforskningshold fra it-sikkerhedsfirmaet Wiz opdagede, at man var i stand til hente nøgler, der kontrollerer afgangen til databaserne fra tusindvis af virksomheder.

Da Microsoft ikke er i stand til at ændre de her nøgler selv, så har selskabet sendt emails til kunderne torsdag, hvor de er blevet bedt om at skabe nye nøgler.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Zoom i frontalangreb mod Teams og Slack: Se hvordan de nye features bringer Zoom-tjenesten ind på kontorerne

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Trak sig for to år siden: Nu vender Klaus Holse tilbage til posten som bestyrelsesformand for EG

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

It-sikkerhedsekspert maner til besindighed om politiets mulige brug af ansigtsgenkendelse og Clearview AI: "Jeg tror ikke på, at vi kan stoppe det"


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.