Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nordea mørklægger slutdato for milliardstort it-projekt

Storbanken Nordea vil ikke afsløre, hvordan det går med udviklingen af et kæmpestort it-projekt, der har været forsinket i adskillige år.

Den nordiske storbank Nordea løftede i 2014 sløret for sin planer om et kæmpe stort og komplekst it-moderniseringsprojekt, hvor der skulle etableres en ny såkaldt kerneplatform for banken.

Men ifølge Børsen er det endnu uvist, hvornår det nye projekter står til at blive færdig eller hvor langt udviklingsprocessen er skredet frem.

Ingen slutdato

Den danske erhvervsavis kunne i februar 2020 fortælle, at banken blot havde nået to ud af 16 milepæle på projektet og oprindeligt skulle projektet have været færdig i fjor, men banken nægter nu at oplyse Børsen om, hvor projektet står i dag.

"Der er ingen slutdato, når det gælder forbedring af vores platform. Det er et løbende arbejde. Vi skal være fleksible og tilpasse os nye og ændrede forventninger, herunder nye reguleringer og ændret kundeadfærd,” oplyser Nordea til Børsen i en mail

Milliard-stort projekt

Nordeas kerneplatform er den it-platform, der blandt andet håndterer udlån, indlån og investeringer foretaget af privatkunder, erhvervskunder og investeringskunder.

Med den nye pplatform skulle selskabet sammenlægge fire nye banksystemer, der hver især stammer fra de fire forskellige banker, som var en del af Nordea-fusionen.

Nordeas it-systemet er leveret af software-selskabet Temenos, og det har været under udvikling siden 2016. Det er tidligere blevet vurderet, at den samlede regning for systemet løber op i ni milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere