Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Nordea mørklægger slutdato for milliardstort it-projekt

Storbanken Nordea vil ikke afsløre, hvordan det går med udviklingen af et kæmpestort it-projekt, der har været forsinket i adskillige år.

Den nordiske storbank Nordea løftede i 2014 sløret for sin planer om et kæmpe stort og komplekst it-moderniseringsprojekt, hvor der skulle etableres en ny såkaldt kerneplatform for banken.

Men ifølge Børsen er det endnu uvist, hvornår det nye projekter står til at blive færdig eller hvor langt udviklingsprocessen er skredet frem.

Ingen slutdato

Den danske erhvervsavis kunne i februar 2020 fortælle, at banken blot havde nået to ud af 16 milepæle på projektet og oprindeligt skulle projektet have været færdig i fjor, men banken nægter nu at oplyse Børsen om, hvor projektet står i dag.

"Der er ingen slutdato, når det gælder forbedring af vores platform. Det er et løbende arbejde. Vi skal være fleksible og tilpasse os nye og ændrede forventninger, herunder nye reguleringer og ændret kundeadfærd,” oplyser Nordea til Børsen i en mail

Milliard-stort projekt

Nordeas kerneplatform er den it-platform, der blandt andet håndterer udlån, indlån og investeringer foretaget af privatkunder, erhvervskunder og investeringskunder.

Med den nye pplatform skulle selskabet sammenlægge fire nye banksystemer, der hver især stammer fra de fire forskellige banker, som var en del af Nordea-fusionen.

Nordeas it-systemet er leveret af software-selskabet Temenos, og det har været under udvikling siden 2016. Det er tidligere blevet vurderet, at den samlede regning for systemet løber op i ni milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.