Artikel top billede

Microsoft puster nyt liv i sin gamle samtale-tjeneste Skype: Her er alle nyhederne

Microsofts Skype er slet ikke glemt. Software-giganten røber en lang stribe nyheder for chat- og videostreaming-veteranen med de danske rødder.

Rygterne om Skypes snarlige død synes at være ganske afsporede.

Det så ellers dystert ud for selskabet, da Microsoft tidligere på året lagde særlige virksomhedsversioner af Skype, ’Skype for Business Online’, definitivt i graven.

Dagene syntes samtidigt også at være talte for den almindelige version af Skype, som i år har fået intern konkurrence af Microsofts frembrusende chat og video-tjeneste, Teams.

Men ugens melding fra Microsoft tyder på noget helt andet for den udbredte app med danske rødder.

Skype lever – og fremtiden ser endda lys ud.

Rykker i ny retning

På Microsofts egen Skype-blog er selskabet endda mere åbenmundet end sædvanligt ved ikke at bare at annoncere nyheder til platformen, men ved også at løfte sløret for, hvad selskabet også har i pipelinen til platformen.

Det giver samtidig klare indikationer om den retning, som Microsoft vil trække Skype i.

Mens Teams forbliver den mere arbejdsfokuserede platform, lægger Microsoft op til at gøre Skype til det enkle og nemme alternativ til Messenger, Facetime og Zoom.

Det tydeliggøres blandt andet i Skypes kommede ’Meet Now’ funktion, som beskrives som platformen, der er til følgende:

”Når du vil undgå besværlige krav, som at skulle hente en app, huske et password, skabe en login-konto, eller begrænse opkald til 45 minutter, er alt hvad du behøver et hurtigt opkald med Meet Now,” lyder det som en slet skjult bredside til tjenester som netop Apples Facetime, Facebooks Messenger og Zooms tjeneste af samme navn.

Den brede support understreges også af Microsofts bestræbelser på at gøre platformen tilgængelig ikke bare på alle app-platforme, mens også samtlige browsere derude.

Nyt look og vigtige opgraderinger

At Microsoft mener det seriøst med det nye Skype, bemærker man også i mængden af nyheder, som Microsoft løfter sløret for.

Rent visuelt får Skype et friskere ydre med en række temaer, så udseendet kan skræddersyes til ens præferencer.

Selve visningerne lægger også op til, at video-seancerne bringer folk sammen med den spritnye ’Call stage’-visning, hvor de forskellige video-deltagere kan fylde skærmen helt ud.

Selve interfacet er også revideret med ikonografi, vinduer og menuer, der er i tråd med Microsofts kommende Windows 11.

Gak, gøgl og geniale features

Skypes mere forbrugerrettede fokus lyser også igennem i et væld af mere kulørte features, der ikke ville være malplacerede i Snaps hedengangne ’Houseparty’-app, som nu er udfases efter sit corona-boom.

Man kan som bruger nu få animerede baggrunde til at erstatte eventuel rod bag ved en, mens der kan sendes super-emojis under chat og video-seancerne.

Der kan også være en vis fidus i en funktion som ’Twincam’, hvor man kan supplere et video-feed med et andet kamera fra en mobil, eksempelvis for at få ens kæledyr, børn eller andre ting med, som døjer med sidde stille foran et webcam.

Lidt uventet, men ganske genialt for en chat-app, er den kommende tolke-funktion, kaldet Skype Universal Translator, som kan simultan-tolke på de fleste sprog.