Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google taber appel-sag i EU om milliard-bøde for systematisk undertrykkelse af konkurrenter

Google taber sin appel-sag med et brag i EU, der fastholder, at selskabet skal betale milliard-bøde for at have udnyttet sit monopol.

Google taber med et brag den appel-sag, som selskabet for flere år siden anlagde, efter EU i 2017 tildelte selskabet en bøde på svimlende 18 milliarder kroner.

Nederlaget betyder, at Google nu skal til lommerne og betale bøden for konkurrence-forvridende adfærd på det for Googles meget indbringende annonce-marked.

Sådan lyder meldingen fra EU-domstolen i Luxembourg, der giver grønt lys til den oprindelige bøde fra 2017.

Her uddelte EU bøden til Google med den begrundelse, at Google systematisk dirigerede brugerne af Google-søgemaskinen over mod sin egen prisammenlignings-tjenester Google Shopping og Google Product Search.

Det skete på bekostning af rivaliserende prissammenlignings-tjenester.

EU-domstolen konkluderer nu, at Google har favoriseret sin egen shopping-tjeneste ved at give den mere fremtrædende plads i forhold til de rivaliserende tjenester.

“Ved at rykke resultaterne fra konkurrerende tjenester ned på siden ved hjælp af rankerings-algoritmer, har Google undlagt at konkurrere,” lyder det fra EU.

Google har hele tiden været utilfreds med afgørelsen i sagen, som har været i gang helt siden 2010, efter Google lancerede sin egen sammenlignings-tjeneste i 2008.

Selskabet har således sin argumenteret for, at tjenesterne er til gavn for alle.

Du kan læse hele den netop udgivne meddelelse fra EU her.