Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Digitale Nordjylland alt for løs i betrækket

Det Digitale Nordjylland har ikke fået optimalt udbytte af de 655 millioner kroner, der er blevet investeret. Projektet har været for ufokuseret og sigtet så bredt, at det er umuligt at afgøre, om målene er blevet nået. Nu åbner Nordjylland et nyt it-udviklingscenter, der skal fokusere skarpere. Staten bidrager med ni millioner kroner.

Nordjyllands Amt og de nordjyske kommuner lukker det ene it-projekt og åbner det andet.

Efter afslutningen af det fire år lange projekt Det Digitale Nordjylland åbner amtet og kommunerne i fællesskab Center for IT-Udvikling, der får til huse i de lokaler i Aalborg, hvor Det Digitale Nordjylland hidtil har holdt til.

Centeret får til opgave at videreføre arbejdet med udvikling af it i samfundet efter den netop afsluttede evalueringsrapport af Det Digitale Nordjylland, som Teknologisk Institut har udarbejdet.

Alt for ufokuseret
Her bliver fokusering et kodeord, for rapporten fastslår, at Det Digitale Nordjylland-projektet har været al for løs i koderne og har fokuseret for bredt til at kunne høste fuldt udbytte af de 655 millioner kroner, som projektet har kostet.

- Det Digitale Nordjylland har ikke været optimalt udformet med henblik på at maksimere effekterne af de investerede midler, hedder det i evalueringen.

Det tager amtsborgmester i Nordjyllands Amt, Orla Hav, til efterretning. Han peger på, at Det Digitale Nordjylland har været en bred satsning med mange temaer og projekter.

Det skal være anderledes med det nye center, som staten skyder ni millioner kroner i med speciel fokus på ni konkrete initiativer, som tæller it-anvendelse i små og mellemstore virksomheder, e-læring i virksomhederne, e-valg i Nordjylland og en række andre.

- Nu tager vi fat på en mere fokuseret indsats, der er rettet mod de store ændringer i de kommende år i både den offentlige og den private sektor, udtaler Orla Hav.

Svært at vurdere
Ifølge evalueringsrapporten er det svært at vurdere, om Det Digitale Nordjylland har indfriet målene, fordi målene har været flertydige og uklare.

De har blandt andet været at "fremme it-udviklingen og it-anvendelsen i Nordjylland" samt at "demonstrere netværkssamfundets muligheder".

Ifølge evalueringen er antallet af nordjyder med adgang til internettet vokset markant, ligesom internettet bliver brugt mere og mere. Men siden denne udvikling gælder hele landet, er det svært at fastslå, hvilken rolle projektet har spillet.

Til gengæld er Nordjylland foran, når det gælder udbredelsen af elektroniske systemer i kommunerne samt anvendelsen af XML i kontakten mellem kommuner og andre myndigheder. Rapporten vil ikke "afvise", at der her kan være en forbindelse med Det Digitale Nordjylland-projektet.

Det hedder dog også, at Det Digitale Nordjyllands i alt 89 forskellige projekter har bidraget til udvikling af ny viden, løsninger og kompetence-udvikling, og at de derfor generelt har bidraget til udviklingen.

Relevant link

Evalueringsrapporten fra Teknologisk Institut (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere