OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

IT-Branchen: 90 procent af de danske virksomheder mangler it-folk - mange må opgive at besætte ledige stillinger

Næsten alle danske virksomheder mangler it-folk. To ud af tre virksomheder har været tvunget til at opgive at få besat ledige it-stillinger.

90 procent af de danske virksomheder kunne godt tænke sig at ansætte flere it-folk.

Ifølge en rundspørge, som IT-Branchen har udarbejdet med deltagelse af 218 virksomheder, er efterspørgslen efter it-folk fortsat tårnhøj herhjemme.

Rundspørgen viser, at 35,8 procent af de danske virksomheder gerne vil øge antallet af it-medarbejdere med op mod 50 procent.

Hver 10. virksomhed kunne tænke sig at øge antallet af it-medarbejdere med mere end 50 procent, hvis de kunne få fat i de rigtige folk.

Kan ikke besætte

Ifølge IT-Branchen mangler der lige nu 7.600 it-folk i de danske virksomheder.

Rundspørgen viser, at næsten 60 procent af virksomheder helt har måttet opgive at besætte ledige it-stillinger, fordi de ikke har været i stand til at finde it-folk, der kunne løse opgaverne.

27 procent af virksomheder meddeler, at de har været nødt til at afvise ordrer eller opgaver på grund af mangel på medarbejdere.

“Efterspørgslen efter it-folk har aldrig været højere, og stort set alle virksomheder skriger efter folk, der kan være med til at løfte de mange digitale forretningsprojekter, som vi lige nu ser myldre frem i både det private og offentlige. Problemet er bare, at de folk ikke findes,” lyder det fra brancheorganisationens direktør, Natasha Friis Saxberg.

Du kan læse mere om rundspørgen hos IT-Branchen her.