Artikel top billede

Cloud-markedet kommer til at eksplodere næste år: “Der er ingen forretningsstrategi uden en cloud-strategi”

Det globale cloud-marked kommer til at stige med knap 20 procent i løbet af det kommende år. Det viser en analyse fra Gartner, der peger på, at cloud-infrastruktur bliver en nøgledel af forretningen i 2022.

Udgifterne til cloud-tjenester kommer til at stige voldsomt det kommende år.

Cloud-leverandørerne kan se frem til en stigning i omsætningen på godt 70 milliardar dollar.

Dermed forventes den globale cloud-omsætning at nå op på 474 milliarder dollar i løbet af 2022, viser en opgørelse fra analysehuset Gartner.

Cloud-løsninger bliver fortsat en mere fundamental del af alle virksomheders infrastruktur, og derfor kommer der til at blive hældt markant flere penge i området det kommende år.

“Der er ingen forretningsstrategi uden en cloud-strategi. Inddragelsen og interessen for public cloud fortsætter med uformindsket styrke i takt med, at organisationer jagter en 'cloud first' strategi for nye arbejdsopgaver,” lyder det fra Milind Govekar, direktør hos Gartner.

Det er særligt den øgede digitalisering under coronakrisen, der kombineret med større efterspørgsel på digitale services, har sat gang i cloud-investeringerne, vurderer analysehuset.

Flere kaster sig over cloud-løsninger

85 procent af verdens virksomheder kommer ifølge Gartner til at benytte en cloud-først strategi inden 2025.

Desuden forventer Gartner, at 95 procent af alle nye workloads vil udspringe fra en cloud-platform i 2025.

Det er blandt andet på baggrund af de tal, at Gartner vurderer, at der i løbet af 2022 kommer til at blive hældt massive summer i cloud-markedet de kommende 12 måneder.