Artikel top billede

Hver femte dansker forventer at blive ramt af identitetstyveri over det næste år

En stor del af danskerne har øjnene på cybersikkerhedstruslen i hverdagen. Alligevel er det de færreste, der følger gængse sikkerhedsråd.

Godt hver femte almene dansker mener, at det er sandsynligt at blive ramt af kreditkortsvindel eller identitetstyveri.

Dermed tyder noget på, at danskerne efterhånden har opdaget farerne ved at bevæge sig online.

Alligevel er mange af os uforsigtige på nettet, viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden Mimecast.

18 procent svarer, at de anser det for sandsynligt eller meget sandsynligt, at de får deres identitet stjålet. Tilsvarende vurderer 21 procent, at det er sandsynligt, at de bliver ofre for kreditkortsvindel.

"Tallene peger med al tydelighed på, at it-kriminalitet er blevet en del af vores hverdag, og konsekvenserne kan være omfattende," lyder det fra Niels Frederiksen, der er ekspert i Mimecast.

"Særligt identitetstyveri kan få alvorlige følgevirkningerne, så det er umiddelbart positivt, at så mange danskerne er ydmyge over for truslerne og mener, at de kan være i farezonen."

Identitetstyveriet kan blandt andet ske ved, at ofret afgiver personlige oplysninger som navn, bankoplysninger og i værste fald dit CPR-nummer. Med de oplysninger har bagmanden mulighed for at oprette falske bankkonti og optage lån i ofrets navn og have enorme økonomiske implikationer for offeret.

Vi frygter det men handler ikke på det

Trods så stor bevågenhed på it-truslen i befolkningen, er det de færreste, der tager deres forholdsregler, viser Mimecasts undersøgelse.

Mails er en af de primære veje til at udføre cyberangreb, og her hersker der udbredt uforsigtighed.

24 procent af de adspurgte følger eksempelvis ikke de gængse råd i forhold til at spotte en trussel – blandt andet at tjekke for stavefejl i mailens tekst eller kigge på mailadressen, som i langt de fleste tilfælde vil fremstå kryptisk.

Derudover tøver alt for få med at åbne mails fra venner, familiemedlemmer og virksomheder, som de har tiltro til.

En tendens som Niels Frederiksen kalder "alarmerende":

"Mails er den primære kilde til alt fra ransomware til phishing, så den bedste måde at undgå både kreditkortsvindel og identitetstyveri på nettet er ved at være ekstremt kritisk, når man åbner sin mailindbakke."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere