Artikel top billede

Hver femte dansker forventer at blive ramt af identitetstyveri over det næste år

En stor del af danskerne har øjnene på cybersikkerhedstruslen i hverdagen. Alligevel er det de færreste, der følger gængse sikkerhedsråd.

Godt hver femte almene dansker mener, at det er sandsynligt at blive ramt af kreditkortsvindel eller identitetstyveri.

Dermed tyder noget på, at danskerne efterhånden har opdaget farerne ved at bevæge sig online.

Alligevel er mange af os uforsigtige på nettet, viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden Mimecast.

18 procent svarer, at de anser det for sandsynligt eller meget sandsynligt, at de får deres identitet stjålet. Tilsvarende vurderer 21 procent, at det er sandsynligt, at de bliver ofre for kreditkortsvindel.

"Tallene peger med al tydelighed på, at it-kriminalitet er blevet en del af vores hverdag, og konsekvenserne kan være omfattende," lyder det fra Niels Frederiksen, der er ekspert i Mimecast.

"Særligt identitetstyveri kan få alvorlige følgevirkningerne, så det er umiddelbart positivt, at så mange danskerne er ydmyge over for truslerne og mener, at de kan være i farezonen."

Identitetstyveriet kan blandt andet ske ved, at ofret afgiver personlige oplysninger som navn, bankoplysninger og i værste fald dit CPR-nummer. Med de oplysninger har bagmanden mulighed for at oprette falske bankkonti og optage lån i ofrets navn og have enorme økonomiske implikationer for offeret.

Vi frygter det men handler ikke på det

Trods så stor bevågenhed på it-truslen i befolkningen, er det de færreste, der tager deres forholdsregler, viser Mimecasts undersøgelse.

Mails er en af de primære veje til at udføre cyberangreb, og her hersker der udbredt uforsigtighed.

24 procent af de adspurgte følger eksempelvis ikke de gængse råd i forhold til at spotte en trussel – blandt andet at tjekke for stavefejl i mailens tekst eller kigge på mailadressen, som i langt de fleste tilfælde vil fremstå kryptisk.

Derudover tøver alt for få med at åbne mails fra venner, familiemedlemmer og virksomheder, som de har tiltro til.

En tendens som Niels Frederiksen kalder "alarmerende":

"Mails er den primære kilde til alt fra ransomware til phishing, så den bedste måde at undgå både kreditkortsvindel og identitetstyveri på nettet er ved at være ekstremt kritisk, når man åbner sin mailindbakke."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere