Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Det traditionelle trænings etui med oplader har en praktisk snor, så du let kan hive dem op ad inderlommen eller træningstasken. (Foto: Harman International). (Foto: JBL PR)

Test: JBL Reflect Flow Pro - en god makker til svedeturen

JBL Reflect Flow Pro er et fuldt trådløst headset, der viser sig at være en god makker, når der svedes igennem.

De ofte sure timer i træningscenteret eller på løbeturen går lidt hurtigere med et beat fra din streaming-pusher i ørerne. Et hurtigt upbeat-nummer hjælper med at få pulsen og humøret op, når der trænes.

Og lad os slå fast med det samme: Du kan sagtens bruge langt de fleste trådløse eller kablede hovedtelefoner til træningen. Der skal meget til, før de tager skade.

Men skal du alligevel købe nye, der også skal bruges, når der svedes igennem. Ja, så kan du lige så godt vælge et sæt med IP68-certificering.

Det betyder, at de kan holde til både vand og støv. Og alt andet lige holder de længere, når de udsættes for elementerne, end et traditionelt sæt.

"Træningssikker"

Ud over at kunne holde til vand og sved, skal et godt trænings-headset sidde godt i øret.

Det skal ikke kunne falde ud eller opleves generende. Når kadencen er kommet op på løbebåndet, er temperamentet ikke til at skulle justere på hovedtelefonerne i øret.

Som med mange lignende "skrues" JBL i øret. Det har en ekstra lille flap, og vrider du den i øret, bliver det siddende. Det silikone lignende materiale opleves ikke generende, heller ikke, når der svedes igennem.

Men indrømmet - du kan mærke det i øret. Mere end et godt standard-true wireless headset eller andre trænings hovedtelefoner, der sættes i mere traditionelt. Det er en anderledes oplevelse, når de "skrues" i. Men her er disse JBL altså blandt de bedre, som vi har prøvet.

Styr alt med et "tap"

Der kan downloades en app, hvor du kan styre alverdens indstillinger, og det er fint nok.

Men når du træner, skal du kunne styre alt fra headsettet. Det kan du også her - og tak for det. Tap på siderne og du kan starte og stoppe, nappe et opkald.

Men lige så vigtigt kan du justere graden af antistøjfunktionen mens du træner. Og graden af, hvor meget du kan høre af omgivelserne. Vigtigt, når der er nogen, der vil tale med dig i fitness-centeret og endnu mere vigtigt, hvis du bruger det på vej med trafik.

Du kan tydeligt høre, når du åbner mere op for omgivelserne og på dette punkt er de hverken værre eller bedre end konkurrenterne. Godkendt.

Tap på siden og JBL reagerer prompte på input. Det eneste vanskelige, er at huske hvilken side, det nu var der skulle trykkes.

Den uperfekte lyd er perfekt

Der hvor JBL adskiller sig er i lydbillede. De har et "soundtrack", der er varmt, fyldigt og lidt bastungt. Det er med de lydkritiske briller på, langt fra korrekt. Og hvad så? Til træning skal der være tryk på, og her er deres lyd karakstik helt perfekt.

For når pulsen er på vej op, skal der være godt med tryk på alt. Og heldigvis er der mindre tryk på diskanten.

Det har betydning, når du lytter fra mindre gode forbindelse, og du har en ringe streaming-tjeneste med meget lav opløsning. Her bliver diskanten ofte anmassende, og det er JBL med til at undertrykke.

Luksus til træningen

Med fokus på træning er der næsten lutter roser til JBLs Reflect Flow Pro. Til prisen på 1.299 kroner er der mange gode konkurrenter. Jabra er alt andet lige bedre når der skal tales.

Talen er ikke mere klar, og støjundertrykkelse fra for eksempel vind klares bedre af Jabras træningsmodeller i samme prisklasse. Disse har til gengæld ikke det ret fede lydspor, JBL kan præstere.


Loading ikon