Artikel top billede

IT-Universitet går til kamp mod beskæringer: Vil have hundredevis af nye studiepladser i Købehavn

Manglen på it-folk er så akut, at IT-Universitet nu ønsker at åbne for 200 ekstra studiepladser i København, selvom regeringen og folketinget lægger op til at beskæringer.

Selvom regeringen og Folketinget har lagt op til, at de danske universiteter i Hovedstaden skal udflytte eller reducere antallet af studiepladser, så lægger IT-Universitetet i København nu op til at gå i den stik modsatte retning.

Ifølge en ny plan vil universitet etablere 200 ekstra studiepladser i København i de kommende år.

”IT-Universitetet ønsker at øge antallet af studiepladser med 200 i en gradvis indfasning med 100 ekstra optagne i 2023 og 100 ekstra optagne i 2024,” skriver universitetet på sin hjemmeside.

Regeringen har ellers ifølge en politisk aftale, der blev vedtaget i sommer, stillet krav om, at universiteterne skal udforme en plan, hvor antallet af studiepladser bliver reduceret med op til 10 procent frem mod 2030.

Akut mangel

Når IT-Universitetet alligevel vælger at gå den anden vej, skyldes det, at der ifølge universitetet i øjeblikket er en akut mangel på it-folk på det danske arbejdsmarked.

Eksempelvis angiver danske it-virksomheder ifølge en undersøgelse fra brancheorganisationen IT-Branchen netop mangel på arbejdskraft som en af hovedårsagerne til, at de må takke nej til ordre.

Samtidig påpeger IT-Universitet, at der ifølge den politiske aftale skal tages hensyn uddannelser, hvor der er særlig høj efterspørgsel og beskæftigelse.

”IT-Universitetet har ikke mulighed for at udflytte studiepladser uden at gå på kompromis med den høje kvalitet af forsknings-, lærings- og studiemiljø, der kendetegner institutionen, og set i lyset af den akutte mangel på højtuddannede it-specialister i såvel København som mange andre steder i landet, vil det være stærkt problematisk at beskære antallet af uddannelsespladser på IT-Universitetet,” skriver universitetet på sin hjemmeside.

IT-Universitetet oplyser, at hvis der ikke politisk opbakning til planen om at øge eller blot bevare antallet af studiepladser, så vil universitetet reducere antallet af studiepladser med fem procent frem mod 2030, hvilket er den laveste mulige procentsatser ifølge den politiske aftale.

Reduceringen vil såvidt det er muligt ske proportionalt på alle uddannelser, lyder det desuden fra universitetet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere