Artikel top billede

IT-Universitet går til kamp mod beskæringer: Vil have hundredevis af nye studiepladser i Købehavn

Manglen på it-folk er så akut, at IT-Universitet nu ønsker at åbne for 200 ekstra studiepladser i København, selvom regeringen og folketinget lægger op til at beskæringer.

Selvom regeringen og Folketinget har lagt op til, at de danske universiteter i Hovedstaden skal udflytte eller reducere antallet af studiepladser, så lægger IT-Universitetet i København nu op til at gå i den stik modsatte retning.

Ifølge en ny plan vil universitet etablere 200 ekstra studiepladser i København i de kommende år.

”IT-Universitetet ønsker at øge antallet af studiepladser med 200 i en gradvis indfasning med 100 ekstra optagne i 2023 og 100 ekstra optagne i 2024,” skriver universitetet på sin hjemmeside.

Regeringen har ellers ifølge en politisk aftale, der blev vedtaget i sommer, stillet krav om, at universiteterne skal udforme en plan, hvor antallet af studiepladser bliver reduceret med op til 10 procent frem mod 2030.

Akut mangel

Når IT-Universitetet alligevel vælger at gå den anden vej, skyldes det, at der ifølge universitetet i øjeblikket er en akut mangel på it-folk på det danske arbejdsmarked.

Eksempelvis angiver danske it-virksomheder ifølge en undersøgelse fra brancheorganisationen IT-Branchen netop mangel på arbejdskraft som en af hovedårsagerne til, at de må takke nej til ordre.

Samtidig påpeger IT-Universitet, at der ifølge den politiske aftale skal tages hensyn uddannelser, hvor der er særlig høj efterspørgsel og beskæftigelse.

”IT-Universitetet har ikke mulighed for at udflytte studiepladser uden at gå på kompromis med den høje kvalitet af forsknings-, lærings- og studiemiljø, der kendetegner institutionen, og set i lyset af den akutte mangel på højtuddannede it-specialister i såvel København som mange andre steder i landet, vil det være stærkt problematisk at beskære antallet af uddannelsespladser på IT-Universitetet,” skriver universitetet på sin hjemmeside.

IT-Universitetet oplyser, at hvis der ikke politisk opbakning til planen om at øge eller blot bevare antallet af studiepladser, så vil universitetet reducere antallet af studiepladser med fem procent frem mod 2030, hvilket er den laveste mulige procentsatser ifølge den politiske aftale.

Reduceringen vil såvidt det er muligt ske proportionalt på alle uddannelser, lyder det desuden fra universitetet.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect

Novo Nordisk A/S

Senior Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere