Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Vinder EM i e-handel: Danske virksomheder er ellevilde med at sælge på nettet

Digitalt salg er voldsomt populært i dansk erhvervsliv, men ifølge en ekspert har danske virksomheder været varsomme med at bruge nettet til at sælge til kunden uden for landets grænser.

I intet andet europæisk land er virksomhederne så vilde med at sælge digitalt, som tilfældet er Danmark.

For ifølge Berlingske viser en ny analyse fra Sydbank, at Danmark 38 procent af de danske virksomheder i dag sælger sine produkter digitalt, hvilket er den største andel i Europa

De danske virksomheder har følge Beringske gennem mange år primært haft fokus på det danske marked, og derfor kan der være et stort uudnyttet eksportpotentiale.

"De danske virksomheder er rigtig gode til e-handel. Faktisk ligger de danske virksomheder nummer ét i EU, når man ser på andelen af virksomheder, der har e-salg. De danske e-handelsvirksomheder har dog primært haft fokus på det danske hjemmemarked, mens de har været varsomme med at rette blikket mod udlandet. Det manglende fokus på udlandet har betydet, at Danmark i en årrække har været blandt de absolutte bundskrabere i EU, når det kommer til andelen af e-handelsvirksomheder, der har salg til udlandet. De seneste tal fra Eurostat (EUs statistiske kontor, red.) peger dog på, at dette billede er ved at ændre sig,” siger Morten Laugesen, erhvervsøkonom i Sydbank, til Berlingske.

Ifølge Sydbank analyse er det i dag 38 procent af alle danske e-handelsvirksomhed, der eksporterer til udlandet. I 2017 var tallet 31 procent.

Sydbanks definition af e-handel indbefatter ifølge Berlingske salg via hjemmeside, app og via markedspladser som eksempelvis Amazon, eBay eller Alibaba.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere