Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Vinder EM i e-handel: Danske virksomheder er ellevilde med at sælge på nettet

Digitalt salg er voldsomt populært i dansk erhvervsliv, men ifølge en ekspert har danske virksomheder været varsomme med at bruge nettet til at sælge til kunden uden for landets grænser.

I intet andet europæisk land er virksomhederne så vilde med at sælge digitalt, som tilfældet er Danmark.

For ifølge Berlingske viser en ny analyse fra Sydbank, at Danmark 38 procent af de danske virksomheder i dag sælger sine produkter digitalt, hvilket er den største andel i Europa

De danske virksomheder har følge Beringske gennem mange år primært haft fokus på det danske marked, og derfor kan der være et stort uudnyttet eksportpotentiale.

"De danske virksomheder er rigtig gode til e-handel. Faktisk ligger de danske virksomheder nummer ét i EU, når man ser på andelen af virksomheder, der har e-salg. De danske e-handelsvirksomheder har dog primært haft fokus på det danske hjemmemarked, mens de har været varsomme med at rette blikket mod udlandet. Det manglende fokus på udlandet har betydet, at Danmark i en årrække har været blandt de absolutte bundskrabere i EU, når det kommer til andelen af e-handelsvirksomheder, der har salg til udlandet. De seneste tal fra Eurostat (EUs statistiske kontor, red.) peger dog på, at dette billede er ved at ændre sig,” siger Morten Laugesen, erhvervsøkonom i Sydbank, til Berlingske.

Ifølge Sydbank analyse er det i dag 38 procent af alle danske e-handelsvirksomhed, der eksporterer til udlandet. I 2017 var tallet 31 procent.

Sydbanks definition af e-handel indbefatter ifølge Berlingske salg via hjemmeside, app og via markedspladser som eksempelvis Amazon, eBay eller Alibaba.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere