Artikel top billede

(Foto: Computerworld/Google Maps)

Beskylder Hviderusland for at stå bag massive hackerangreb mod Ukraine

Ifølge Ukraine er det Hvideruslands efterretningstjeneste, der har stået bag en række af de voldsomme hackerangreb, der fik flere ukrainske ministerier til at lukke ned for websites.

Den højspændte situation i Ukraine har kastet flere hackerangreb af sig, og Ukraine mener nu at vide, hvem der står bag en række af de seneste angreb.

Ritzau skriver, at der ifølge Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd er tale om en hackergruppe med forbindelse til Hvideruslands efterretningstjeneste, som stod bag i hvert fald et cyberangreb mod Ukraine fredag.

Ifølge Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd er der tale om gruppen UNC1151.

Fredag blev Ukraine ramt af et massiv hackerangreb, der fik en hel stribe ministerier til at lukke ned for deres websites. På hjemmesiderne dukkede advarslen "vær bange og forvent det værste" op.

Serhij Demedjuk, afdelingschef ved landets nationale sikkerheds- og forsvarsråd, mener samtidig, at angrebet var et dække for mere destruktive handlinger, som fandt sted bag scenerne.

"Konsekvenserne af disse vil vi mærke i den nære fremtid," lyder det fra afdelingschefen.

Angrebet kommer i en tid, hvor der er optræk til stor konflikt mellem Rusland og Ukraine.

Rusland har for tiden udstationeret 10.000 tropper ved den ukrainske grænse, og det internationale samfund holder nøje øje som situationen.

Hviderusland er en af Ruslands tætte allierede. Ingen kan dog med sikkerhed sige, at det vitterligt er Rusland, der står bag angrebene.

Præsidentkontoret i Hviderusland har ikke svaret på anklagerne fra den ukrainske sikkerhedschef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere