Artikel top billede

(Foto: Computerworld/Google Maps)

Beskylder Hviderusland for at stå bag massive hackerangreb mod Ukraine

Ifølge Ukraine er det Hvideruslands efterretningstjeneste, der har stået bag en række af de voldsomme hackerangreb, der fik flere ukrainske ministerier til at lukke ned for websites.

Den højspændte situation i Ukraine har kastet flere hackerangreb af sig, og Ukraine mener nu at vide, hvem der står bag en række af de seneste angreb.

Ritzau skriver, at der ifølge Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd er tale om en hackergruppe med forbindelse til Hvideruslands efterretningstjeneste, som stod bag i hvert fald et cyberangreb mod Ukraine fredag.

Ifølge Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd er der tale om gruppen UNC1151.

Fredag blev Ukraine ramt af et massiv hackerangreb, der fik en hel stribe ministerier til at lukke ned for deres websites. På hjemmesiderne dukkede advarslen "vær bange og forvent det værste" op.

Serhij Demedjuk, afdelingschef ved landets nationale sikkerheds- og forsvarsråd, mener samtidig, at angrebet var et dække for mere destruktive handlinger, som fandt sted bag scenerne.

"Konsekvenserne af disse vil vi mærke i den nære fremtid," lyder det fra afdelingschefen.

Angrebet kommer i en tid, hvor der er optræk til stor konflikt mellem Rusland og Ukraine.

Rusland har for tiden udstationeret 10.000 tropper ved den ukrainske grænse, og det internationale samfund holder nøje øje som situationen.

Hviderusland er en af Ruslands tætte allierede. Ingen kan dog med sikkerhed sige, at det vitterligt er Rusland, der står bag angrebene.

Præsidentkontoret i Hviderusland har ikke svaret på anklagerne fra den ukrainske sikkerhedschef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere