Artikel top billede

(Foto: Computerworld/Google Maps)

Beskylder Hviderusland for at stå bag massive hackerangreb mod Ukraine

Ifølge Ukraine er det Hvideruslands efterretningstjeneste, der har stået bag en række af de voldsomme hackerangreb, der fik flere ukrainske ministerier til at lukke ned for websites.

Den højspændte situation i Ukraine har kastet flere hackerangreb af sig, og Ukraine mener nu at vide, hvem der står bag en række af de seneste angreb.

Ritzau skriver, at der ifølge Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd er tale om en hackergruppe med forbindelse til Hvideruslands efterretningstjeneste, som stod bag i hvert fald et cyberangreb mod Ukraine fredag.

Ifølge Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd er der tale om gruppen UNC1151.

Fredag blev Ukraine ramt af et massiv hackerangreb, der fik en hel stribe ministerier til at lukke ned for deres websites. På hjemmesiderne dukkede advarslen "vær bange og forvent det værste" op.

Serhij Demedjuk, afdelingschef ved landets nationale sikkerheds- og forsvarsråd, mener samtidig, at angrebet var et dække for mere destruktive handlinger, som fandt sted bag scenerne.

"Konsekvenserne af disse vil vi mærke i den nære fremtid," lyder det fra afdelingschefen.

Angrebet kommer i en tid, hvor der er optræk til stor konflikt mellem Rusland og Ukraine.

Rusland har for tiden udstationeret 10.000 tropper ved den ukrainske grænse, og det internationale samfund holder nøje øje som situationen.

Hviderusland er en af Ruslands tætte allierede. Ingen kan dog med sikkerhed sige, at det vitterligt er Rusland, der står bag angrebene.

Præsidentkontoret i Hviderusland har ikke svaret på anklagerne fra den ukrainske sikkerhedschef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere