Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Overvældende tilfredshed med offentlig it-løsning / Politiet får nyt våbensystem / Penneo mister medstifter og CTO

Overvældende tilfredshed med offentlig it-løsning. Politiet får nyt våbensystem. Penneo mister medstifter og CTO. KMD sætter kæmpe løsning i drift hos Energistyrelsen. TDC ruller fibernet ud til 1.200 husstande og virksomheder. Columbus klar med integration til Salesforce.

Tys. Hør hornet.

Her kommer dagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Dagens budbringer denne fredag er digitalt postbud nummer 36, Alexander Haslund.

Og lad os så se, hvad konvolutten i dag kan byde på.

Overvældende tilfredshed med offentlig it-løsning

I dag er der blevet plads til nyheden om, at langt de fleste danskere er godt tilfredse med den offentlige platform borger.dk.

Det i så overvældende grad, at en ny måling fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at hele ni ud af 10 i høj grad er tilfredse og trygge, når de benytter platformen til blandt andet at få udbetalt indefrosne feriemidler eller melde flytning.

Undersøgelsen, der er baseret på svar fra 5.000 borgere, viser, at 92 procent er tilfredse med borger.dk, og at 91 procent føler sig trygge, når de bruger portalen. Det er 5. år i træk, at andelen af borgere, der er tilfredse med borger.dk og trygge ved at bruge portalen, er på over 90 procent.

I alt blev portalen besøgt 70,7 millioner gange i løbet af 2021. Det er en stigning på lidt over 20 procent sammenlignet med 58,7 millioner besøg i 2020.

I 2017 var der 34,2 millioner besøg.

Politiet får nyt våbensystem

Vi bliver hos de offentlige it-systemer - denne gang hos politiet, der netop har skudt et nyt våbensystem i drift.

Med systemet, der skal stå for håndtering og registrering af våben i Danmark, kan alle de væsentlige dele af et våben nu blive registreret i forbindelse med en ansøgning om våbentilladelse.

På længere sigt forventer politiet, at det vil give en hurtigere sagsbehandling.

Via Linkedin er direktør for Koncern It ved Rigspolitiet, Lars Ole Dybdal, godt tilfreds med arbejdet frem mod lanceringen.

"Det har været et langt sejt træk af rigtig mange dygtige mennesker på tværs af politiet (og gode eksterne), hvor slutspurten de seneste uger har været særdeles hektisk. Vi håber, alle jægere og andre med lovlig herkomst til våben vil få glæde af det nye system og selvbetjening," skriver han og fortsætter:

"Vi fortsætter udviklingen på dette felt, men også moderniseringen af politiets it generelt fremover. Det er en fantastisk udvikling at være del af og en stor cadeau til alle i teamet for en formidabel indsats, TAK"

Penneo mister medstifter og CTO

Den danske it-virksomhed Penneo, der vil noteres på hovedbørsen Nasdaq, må klare sig uden central figur og direktionsmedlem.

CTO og medstifter Jan Flora trækker sig fra sin rolle i Penneo fra juni 2022, oplyser selskabet i en meddelelse.

"På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Jan Flora for hans bidrag som CTO i Penneo. Jan Flora har været med til at forme Penneos teknologiske vision og opbygge et stærkt produkt og et stærkt team," lyder det fra bestyrelsesformand Christian Sagild om hans fratræden.

Jan Floras ansvar vil efter hans afgang blive fordelt mellem to nuværende direktører.

Fra februar 2022 udtræder Jan Flora af direktionen. Direktionen består derfor af administrerende direktør Christian Stendevad.

KMD sætter kæmpe løsning i drift hos Energistyrelsen

KMD har sat it-løsningen KMD Elements i drift hos Energistyrelsen. Der er indgået aftale om løsningen, der skal bruges til afregninger af grønne tilskud, for de kommende seks år.

I november og december 2021 viser de første kørsler, at løsningen gennemførte 25.500 bilag og næsten 803 millioner kroner udbetalt i grønne tilskud, lyder det fra KMD i en meddelelse.

Overgangen til Elements har været meget vellykket, uden større fejl eller uventede børnesygdomme, lyder det fra Energistyrelsen, der har indgået kontrakten med KMD via SKI.

Udover at stå for udbetalinger af de grønne tilskud agerer løsningen også som stamdataregister for alle vedvarende energiproducerende anlæg i Danmark.

TDC ruller fibernet ud til 1.200 husstande og virksomheder

Fibernettet fra TDC Net er på vej til yderligere 1.200 husstande og virksomheder. I denne omgang er udrulningen nået Kongens Lyngby uden for København, hvor store dele af området nær Fortunen og Hjortekær får adgang til nettet.

Husstande og virksomheder i de nye områder kan fra i dag bestille gratis tilslutning til fibernet fra TDC NET.

Med en tilslutning til fibernet fra TDC NET er det muligt at opnå downloadhastigheder på op til 2.500 Mbit/s, og i fremtiden vil hastighederne kunne blive endnu højere, skriver TDC i en meddelelse.

Columbus klar med integration til Salesforce

Det danske it-selskab Columbus har udviklet en ny standardintegration mellem ERP-systemet Infor M3 og CRM-systemet Salesforce.

Det oplyser Columbus i en meddelelse.

"Denne nye integration er noget, markedet har efterspurgt i lang tid. Integrationer kan ellers øge omkostningerne og kompleksiteten i et projekt. Med lanceringen af denne integration vil implementeringsomkostningerne blive reduceret med 50 procent," lyder det fra Fredrik Persson, Business Line Director for Customer Experience & Engagement hos Columbus Sverige.

Infor M3 har 65.000 brugere, mens Salesforce er verdens førende CRM-system med 150.000 kunder.

God weekend

Hermed er der blot at sige god weekend, når du kommer dertil.

Dit virtuelle morgen-brev er vanen tro igen at finde i din digitale postkasse på mandag - også selvom det skulle være regn og slud.