Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU sætter alt ind på at øge chipproduktionen i Europa: Skal firedobles frem mod 2030

Europa er alt for afhængig af processorer fra USA og Asien. Europa sidder kun på 10 procent af det enorme marked for halvledere, men det skal være slut nu, gør EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen det klart. I 2030 skal andelen lyde på 20 procent.

Det står klart for EU, at det er usmart at være totalt afhængig af andre regioner, når det gælder kerneprodukter som processorer.

EU har allerede varslet kæmpesatsning på egen processorproduktion. Nu får det endnu et nøk opad.

Pt. er EU's andel af den globale produktion af halvledere på 10 procent. I 2030 skal EU sidde på 20 procent af verdens chipproduktion, proklamerer EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen.

Det sker i en tale til The Davos Agenda 2022 – World Economic Forums virtuelle årsmøde.

"Læg vel mærke til, at den globale produktion af chips vil fordobles frem mod 2030, hvilket indebærer, at chipproduktionen skal firdobles. Derfor kan jeg i dag meddele, at vi allerede i begyndelsen af februar vil præsentere Den europæiske chiplov," siger hun.

Det skriver Finans.

Størstedelen af de chips, der bliver leveret, kommer lige nu fra producenter uden for Europa.

Den afhængighed er EU nødt til at løsrive sig fra, pointerer hun.

Milliarder sat af til investeringer

Chipambitionerne er ikke nyt i EU.

Mod slutningen af 2020 fremlagde en række EU-lande med Tyskland og Frankrig i spidsen et initiativ, der skal ende med en betydende europæisk chipproduktion.

Der skal etableres alliancer i europæisk industri med det formål at etablere forskning og skaffes investeringer til design og produktion af chips.

EU har allerede afsat 145 milliarder euro svarende til en billion kroner til digitale projekter som dette.

Initiativtagerne understreger, at det kræver en indsats fra både offentlige og private aktører at nå målet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere