Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU sætter alt ind på at øge chipproduktionen i Europa: Skal firedobles frem mod 2030

Europa er alt for afhængig af processorer fra USA og Asien. Europa sidder kun på 10 procent af det enorme marked for halvledere, men det skal være slut nu, gør EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen det klart. I 2030 skal andelen lyde på 20 procent.

Det står klart for EU, at det er usmart at være totalt afhængig af andre regioner, når det gælder kerneprodukter som processorer.

EU har allerede varslet kæmpesatsning på egen processorproduktion. Nu får det endnu et nøk opad.

Pt. er EU's andel af den globale produktion af halvledere på 10 procent. I 2030 skal EU sidde på 20 procent af verdens chipproduktion, proklamerer EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen.

Det sker i en tale til The Davos Agenda 2022 – World Economic Forums virtuelle årsmøde.

"Læg vel mærke til, at den globale produktion af chips vil fordobles frem mod 2030, hvilket indebærer, at chipproduktionen skal firdobles. Derfor kan jeg i dag meddele, at vi allerede i begyndelsen af februar vil præsentere Den europæiske chiplov," siger hun.

Det skriver Finans.

Størstedelen af de chips, der bliver leveret, kommer lige nu fra producenter uden for Europa.

Den afhængighed er EU nødt til at løsrive sig fra, pointerer hun.

Milliarder sat af til investeringer

Chipambitionerne er ikke nyt i EU.

Mod slutningen af 2020 fremlagde en række EU-lande med Tyskland og Frankrig i spidsen et initiativ, der skal ende med en betydende europæisk chipproduktion.

Der skal etableres alliancer i europæisk industri med det formål at etablere forskning og skaffes investeringer til design og produktion af chips.

EU har allerede afsat 145 milliarder euro svarende til en billion kroner til digitale projekter som dette.

Initiativtagerne understreger, at det kræver en indsats fra både offentlige og private aktører at nå målet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere