Artikel top billede

USA gør klar til cyberoffensiv mod Rusland efter flere hackerangreb mod Ukraine

Der kan meget vel blive tale om gengældelsesangreb på den virtuelle slagmark. Sådan lyder det fra USA's præsident Joe Biden, der er klar til at sætte cyberkanonerne ind mod Rusland.

USA's præsident Joe Biden reagerer kraftigt på rapporter om et omfattende cyberangreb mod ukrainske regeringssystemer.

USA vil svare igen med egne cyberangreb, hvis Rusland fortsætter med at skyde digitale hacker-angreb afsted mod Ukraines digitale infrastruktur.

"Hvis de fortsætter med at bruge cyberindsats, ja, så kan vi reagere på samme måde med cyber," siger præsidenten på et pressemøde.

Det skriver Zdnet.

Den amerikanske offensiv sker, efter at ukrainske embedsmænd har fortalt, at snesevis af systemer inden for mindst to regeringsorganer blev udslettet under et cyberangreb i sidste uge.

Microsoft udgav en detaljeret blog om at slette malware, kaldet "WhisperGate", og sagde, at den først blev opdaget 13. januar.

I en opfølgende undersøgelse af WhisperGate sagde sikkerhedsfirmaet CrowdStrike, at malwaren sigter mod "at uigenkaldeligt korrumpere de inficerede værters data og forsøge at udgive sig som ægte moderne ransomware-operationer."

Aktiviteten minder ifølge sikkerhedsfirmaet om det destruktive NotPetya-malware.

Cyberpolitiets afdeling i Ukraines nationale politi sagde også, at hackere kan være kommet ind ved at udnytte Log4J-sårbarheden eller gennem kompromitterede medarbejderkonti.

Ifølge flere rapporter er mere end 100.000 russiske soldater stationeret ved grænsen til Ukraine.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere