Artikel top billede

USA gør klar til cyberoffensiv mod Rusland efter flere hackerangreb mod Ukraine

Der kan meget vel blive tale om gengældelsesangreb på den virtuelle slagmark. Sådan lyder det fra USA's præsident Joe Biden, der er klar til at sætte cyberkanonerne ind mod Rusland.

USA's præsident Joe Biden reagerer kraftigt på rapporter om et omfattende cyberangreb mod ukrainske regeringssystemer.

USA vil svare igen med egne cyberangreb, hvis Rusland fortsætter med at skyde digitale hacker-angreb afsted mod Ukraines digitale infrastruktur.

"Hvis de fortsætter med at bruge cyberindsats, ja, så kan vi reagere på samme måde med cyber," siger præsidenten på et pressemøde.

Det skriver Zdnet.

Den amerikanske offensiv sker, efter at ukrainske embedsmænd har fortalt, at snesevis af systemer inden for mindst to regeringsorganer blev udslettet under et cyberangreb i sidste uge.

Microsoft udgav en detaljeret blog om at slette malware, kaldet "WhisperGate", og sagde, at den først blev opdaget 13. januar.

I en opfølgende undersøgelse af WhisperGate sagde sikkerhedsfirmaet CrowdStrike, at malwaren sigter mod "at uigenkaldeligt korrumpere de inficerede værters data og forsøge at udgive sig som ægte moderne ransomware-operationer."

Aktiviteten minder ifølge sikkerhedsfirmaet om det destruktive NotPetya-malware.

Cyberpolitiets afdeling i Ukraines nationale politi sagde også, at hackere kan være kommet ind ved at udnytte Log4J-sårbarheden eller gennem kompromitterede medarbejderkonti.

Ifølge flere rapporter er mere end 100.000 russiske soldater stationeret ved grænsen til Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere