Artikel top billede

USA gør klar til cyberoffensiv mod Rusland efter flere hackerangreb mod Ukraine

Der kan meget vel blive tale om gengældelsesangreb på den virtuelle slagmark. Sådan lyder det fra USA's præsident Joe Biden, der er klar til at sætte cyberkanonerne ind mod Rusland.

USA's præsident Joe Biden reagerer kraftigt på rapporter om et omfattende cyberangreb mod ukrainske regeringssystemer.

USA vil svare igen med egne cyberangreb, hvis Rusland fortsætter med at skyde digitale hacker-angreb afsted mod Ukraines digitale infrastruktur.

"Hvis de fortsætter med at bruge cyberindsats, ja, så kan vi reagere på samme måde med cyber," siger præsidenten på et pressemøde.

Det skriver Zdnet.

Den amerikanske offensiv sker, efter at ukrainske embedsmænd har fortalt, at snesevis af systemer inden for mindst to regeringsorganer blev udslettet under et cyberangreb i sidste uge.

Microsoft udgav en detaljeret blog om at slette malware, kaldet "WhisperGate", og sagde, at den først blev opdaget 13. januar.

I en opfølgende undersøgelse af WhisperGate sagde sikkerhedsfirmaet CrowdStrike, at malwaren sigter mod "at uigenkaldeligt korrumpere de inficerede værters data og forsøge at udgive sig som ægte moderne ransomware-operationer."

Aktiviteten minder ifølge sikkerhedsfirmaet om det destruktive NotPetya-malware.

Cyberpolitiets afdeling i Ukraines nationale politi sagde også, at hackere kan være kommet ind ved at udnytte Log4J-sårbarheden eller gennem kompromitterede medarbejderkonti.

Ifølge flere rapporter er mere end 100.000 russiske soldater stationeret ved grænsen til Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere