Artikel top billede

(Foto: Carlos Muza)

Ny lov om dataindsamling vil kunne ramme mere end 70 procent af de danske virksomheder - digitale annoncører risikerer kæmpe-bøder

Nu er det slut med dataindsamling uden samtykke og at føre ulovlig cookie-politik. En ny lov skal ramme de europæiske virksomheder med bøder på op til seks procent af omsætningen, hvis de træder ved siden af reglerne for digital markedsføring. Mindst 77 procent af danske virksomheder bør tjekke deres markedsførings-strategi for ikke at blive ramt af de nye regler.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvordan den nye lov rammer danske annoncører.
529
2:45 min
Den danske politiker Christel Schaldemose (S) lægger ikke fingre imellem, hvem en ny EU-lov, Digital Service Act (DSA), er skabt for at ramme på sin Facebook-profil, som hun i går, i forbindelse med vedtagelsen af loven skrev ud på:

"Jeg er glad og lykkelig over at Europa Parlamentet har givet mit lovforslag til en ny lov imod tech-giganterne stor opbakning."

Med den nye lov, som strammer kontrollen for samtykke til data, gennemsigtighed og annoncering på internettet, er digital markedsføring i EU grundlæggende forandret.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

"Nogle virksomheder taler om digital transformation, men de gør det stadig på den gamle måde. De opgraderer systemer fra det 20. århundrede, og de forveksler det med digital transformation"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lejre Kommunes million-aftale med KMD er ulovlig og tvangsophæves: Skal betale 120.000 kroner i bøde

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft søger nyt patent, mens LG allerede er et skridt foran – arbejder på komplet foldbar telefonskærm uden akavet midterlinje

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Den danske tele-leverandør Dectel på vej til at lukke og slukke: Drejer nøglen om inden for de kommende måneder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

AWS og Microsoft bliver cloud-rådgivere for Datatilsynet: Klar med ni mand stort cloud-ekspertpanel - se medlemmerne her


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?