Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Jeff Bezos fjerner historisk bro i Holland til sin yacht / Visma køber dansk Microsoft-konsulenthus / Nyt datacenter skal bygges på havnen i Aalborg

Jeff Bezos fjerner historisk bro i Holland til sin yacht. Visma køber dansk Microsoft-konsulenthus. Nyt datacenter skal bygges på havnen i Aalborg. Antallet af daglige Facebook-brugere falder for første gang.

Tiden er kommet til ugens sidste morgen-briefingen denne fredag morgen.

Vi tager en sidste tur rundt om dagens korte it-nyheder inden morgen-briefingen tager et par fridage hen over weekenden og vender tilbage med fornyet styrke mandag.

Jakob Schjoldager har igen i dag ansvaret for ordene herunder.

Jeff Bezos fjerner historisk bro i Holland til sin yacht

Amazon-stifteren betaler for at få demonteret en bro i den hollandske storby Rotterdam.

Broen står i vejen for, at Jeff Bezos’ 40 meter høje og 127 meter lange yacht, der er blevet bygget på et skibsværft i byen for 3,2 milliarder kroner, kan komme forbi.

Det skriver Ritzau.

Den hollandske bro er bygget 1878, og blev i 2017 gennemrenoveret. Herefter lovede byens byråd ikke at røre mere ved broen.

Derfor har det skabt kritik af byens borgmester, at Jeff Bezos, der er verdens tredje rigeste mand, alligevel kan få lov til at demontere den historiske bro.

Visma køber dansk Microsoft-konsulenthus

Det københavnske konsulenthus Two-Many er blevet købt af Visma, der vil styrke sin position inden for danske Microsoft-kunder.

“Vi oplever, at vores kunder efterspørger endnu bredere leverancer fra os end det, som vi leverer i dag, og samtidigt ser vi, at Microsofts forskellige løsningsområder smelter mere og mere sammen. Det stiller yderligere krav til os som leverandør, og derfor sikrer vi nu, at vi kan imødekomme disse behov og blive en strategisk samarbejdspartner for vores kunder på tværs af deres Microsoft it-landskab“, siger Lars Berthelsen, direktør for Custom Solutions Divisionen i Danmark.

Two-Many er stiftet af Mads Møgelvang Nielsen og Anders Borgels Olsen, der indtil nu har været ejere af selskabet, der beskæftiger sig med Azure, Dynamics 365 CE og Power Platformen.

“Vi ser en række store synergier ved at blive en del af Visma-familien. Vores fokus og kompetencer på Power Platformen, Dynamics 365 CRM og Azure ser vi som et perfekt match med Vismas tilgang og adgang til markeder, kunder og udviklingsmuligheder for vores medarbejdere,” siger direktør i Two-Many Mads Møgelvang Nielsen.

Nyt datacenter skal bygges på havnen i Aalborg

It-virksomheden Netic åbner et nyt datacenter på havnen i Aalborg. Datacenteret kommer til at køre på ren vindmøllestrøm og kommer til at sende overskudsvarmen ud på fjernvarmenettet.

Det er selskabets fjerde datacenter i Danmark, og kommer til at fylde 1.000 kvadratmeter i den nordjyske havn.

“Vi driver en lang række infrastrukturkritiske systemer og sundhedsapplikationer, som kræver stor kapacitet. Derfor har vi længe set frem til at kunne tage det nye datacenter i brug, og det er vi glade for, nu bliver en realitet om få måneder,” fortæller CEO hos Netic, Steen Jensen.

Antallet af daglige Facebook-brugere falder for første gang

For første gang i selskabets historie kan verdens største sociale medie, Facebook, notere et fald i antallet af brugere.

Det viser moderselskabet Metas seneste regnskab, der generelt bød på flere skuffelser for Mark Zuckerbergs kæmpeselskab.

Antallet af daglige brugere faldt med en halv million i de sidste tre måneder af 2021.

Selskabet har dog fortsat 1,93 milliarder mennesker kloden over, der hver dag åbner Facebook, skriver The Washington Post.

Nyheden har også ramt aktiemarkedet. 20 procent faldt selskabet i værdi efter Meta præsenterede sit regnskab for 2021.