Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Den ukrainske ambassade i Danmark ramt af cyberangreb

Den ukrainske ambassade er gået i sort. Ambassaden med base i København skriver sig nu til rækken af ofre for cyberangreb, siden Rusland først placerede soldater ved Ukraines grænse.

Endnu en hjemmeside tilknyttet den Ukrainske regerign er lagt ned. Denne gang er det Ukraines ambasade i Danmark, der oplever nedbrud.

Den københavns-baserede ambassade oplyser til Berlingske, at der er tale om et cyberangreb. Nedlukningen har tilsyneladende også ramt ambassadens tilsvarende i Sverige og Norge, hvis hjemmesider også er nede lige nu.

Disse hjemmesider er tilknyttet det ukrainske udenrigsministeriums hjemmeside - mfa.gov.ua. Denne URL kan heller ikke tilgås.

Siden 16. februar har ukrainske regeringstilknyttede hjemmesider oplevet angreb og nedlukning på baggrund af DDoS-angreb.

Den russiske regering er kendt for at bruge hackere som en del af sin krigsførelse. Dog har ingen offentligt bekræftet, at det er Rusland, der står bag nedlukningerne.

24. februar gik russiske soldater ind i Ukraine og startede en regulær krig mod landet. Samme dag kaldte den ukrainske regering sine hacker-kyndige landsmænd til tasterne for være med til at beskytte ukrainsk infrastruktur og samle informationer om de rusisker troppers bevægelser.

Herhjemme maner forsvarets digitale enhed Center for Cybersikkerhed (CFCS) også til øget fokus på cybersikkerheden.

Selv om budskabet fra enheden lyder, at "CFCS forventer ikke, at den nuværende situation i Ukraine vil medføre destruktive cyberangreb direkte rettet mod Danmark," minder man om, at danske virksomheder før er blevet fanget i krydsilden af Ruslands angreb mod Ukraine.

Derfor lyder varslet:

"CFCS ændrer på nuværende tidspunkt ikke på vurderingen af cybertruslen mod Danmark. CFCS vurderer fortsat, at truslen fra destruktive cyberangreb er lav, men at den kan ændres med kort varsel."